Најновије

МИЛО У ПАНИЦИ: Почела хапшења крупних риба у Црној Гори!

Директор Управе за некретнине Црне Горе Драган Ковачевић, који је јуче ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва, могао би да буде заштићени сведок у евентуалном судском процесу против Мила Ђукановића јер се ради о човеку који зна све тајне црногорског председника, сматрају саговорници.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Ковачевић, иначе члан Главног одбора Социјалдемократске партије, ухапшен је због изградње куће у зони морског добра, а иза решетака је завршила и начелница Подручне јединице управе у Тивту Ана Лакићевић. Акцију је извео специјални полицијски тим.

- Правда ће закуцати на врата свих оних који су се огрешили о закон - написао је на Твитер налогу координатор свих служби безбедности Дритан Абазовић и додао да је почела борба нове владе против корупције.

Следећи је Брајовић?

Професор међународног права Дејан Мировић каже да је ово само почетак обрачуна с крупним криминалом.

- Господин који је ухапшен треба истражним органима да објасни везе с бившим председником скупштине Иваном Брајовићем, а потом редом све до самог врха, односно Мила Ђукановића. Ако се докажу оптужбе, он би могао да буде сведок-сарадник и да нам објасни улогу Брајовића у свим Ђукановићевим криминалним радњама. Мислим да постоји политичка воља да се све рашчисти јер и у самом окружењу Мила Ђукановића има много људи који треба да буду приведени. Мислим да је следећи господин Брајовић јер он не само да је био политички шеф Ковачевићу већ и председник Скупштине и неко ко је у Ђукановићевим најближим круговима. Само на тај начин ће доћи до главе Милове криминалне хоботнице - оцењује Мировић.

Прво крупно хапшење наишло је на одобравање већинске Црне Горе, мада има и оних који страхују да се ради о замазивању очију јер је на челу Специјалног тужилаштва и даље Миливоје Катнић, чију је смену опозиција својевремено тражила због беспоговорне оданости актуелном режиму и монтирања случаја "државни удар".

Разбити завет ћутања

- Ово ће имати изузетно позитиван одјек у народу, битно је да се кренуло у обрачун с корупцијом и криминалом, ја се само надам да неће остати само на томе, већ ће ићи даље и коначно ухватити све крупне рибе. Црна Гора је поларизована земља, на северни сиромашни део и богати југ, на којем се деценијама шверцује све и свашта, од цигарета па до наркотика - каже Предраг Јеремић, уредник портала Ембарго.

И он, као и Мировић, верује да би Ковачевић могао да буде сведок-сарадник против актуелног председника.

- Тамо се све ради у четири ока, сви су повезани, све се тамо заташкава преко неких родбинских, кумовских и приватних веза. Он би сигурно могао да буде драгоцен сведок-сарадник и сматрам да тужилаштво треба то да му понуди. Јасно је да он није последња карика у ланцу корупције, али је човек који је, милом или силом, натеран да нешто потписује. Сада, ето, има прилику да милом прокаже Мила - закључује Јеремић.

Лични став Небојше Медојевића, лидера "Покрета за промјене":

"Све, осим хапшења Ђукановића и његовог брата, циркуска је представа за преварене бираче. Влада хапси ситне рибе, а штити крупне. Као што сам и рекао, борба против корупције ове владе ће се фокусирати на ситне рибе. Ковачевић је ухапшен због изградње куће на морском добру, а у тој зони куће имају и Весна Меденица, председница Врховног суда Црне Горе, и гувернер Централне банке Радоје Жугић, као и хиљаде других привилегованих појединаца. Зашто они нису ухапшени?"

У току је општа мобилизација сиријска војске. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА