Најновије

Вучић добија шамар за шамаром!

После одлуке Европске комисије да и поред најава Орбановог комесера Оливера Вархељија, Србија не отвори ниједно ново поглавље, стигао је нови шамар Александру Вучићу. Овога пута не из Европе, него из Србије. На изборима за Високи савет судства није прошао ниједан једини режимски кандидат?!

Вучић (Фото: Јутјуб)

Правосуђе је једна од ретких области у држави Србији коју Вучић није успео да стави под потпуну контролу. Иако је дуго изгледало да је то малтене завршена ствар, пре неколико месеци су се појавили први знаци да се то ипак неће десити. Говоркања да је дошло до сукоба са председником Вишег суда Александром Степановићем су се показала као тачна. Да ствари више не функционишу као раније показао је и веома храбар интервју Степановића дат Крику.

Био је то само врх леденог брега. Одлука судија Србије да подржи кандидате иза којих стоји еснаф уместо оних иза којих су стали СНС и Вучић показала је да се српско правосуђе не да.

Ни долазак Маје Поповић директно из БИА где је била Гашићев шеф кабинета и слецијални саветник на позицију министра правде није било довољан. Сви Братислави Гашићи и сви капацитети којима служба располаже нису били довољни да се српске судије сломе. Зли језици кажу да се у ове изборе умешао и Небојша Стефановић радећи на томе да Вучићеви кандидати не прођу, али за ту информацију не постоје материјални докази.

Све што се десило добија на важности чињеницом да СНС хоће да у лажној Скупштини усвоји амандмане на Устав у области правосуђа. Уколико би се то десило, режим би директно контролисао судије. Такву идеју је пре неког времена одбацила највећа опозициона странка у Србији - Странка слободе и правде тражећи да се уставним променама бави скупштина која ће се формирати после наредних фер и слободних избора. На владавини права инсистира и део земаља Европске уније на челу са скандинавским земљама и Холандијом.

Све у свему, шамар за шамаром сустиже Вучића чији образи све више бриде. Проблема је превише, а решења нема нигде на видику. Биће занимљиво видети његове реакције у данима који следе…

Устав највећа препрека враћању обавезног војног рока. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА