Најновије

ОД КРАЈА ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ЧОВЕЧАНСТВО НИЈЕ БИЛО ОВАКО УГРОЖЕНО! Лавров о данашњој ситуацији: Међународни односи су варваризовани!

Од краја Другог светског рата човечанство није било тако угрожено претњама и ризицима као данас, оценио је данас на безбедносној конференцији у Минхену руски министар спољних послова Сергеј Лавров

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

ТАС С преноси да је Лавров упозорио да данас у свету недостаје заједништво у борби против претњи и ризика какве свет није видео од краја Другог светског рата.

- Серија стратешких споразума о безбедности и неширењу нуклеарног наоружања демонтрира се пред нашим очима, смањен је праг за употребу нуклеарног наоружања, мултиплицирају се регионална кризна жаришта, а норме међународног права излажу се подругивању - рекао је Лавров.

Он је додао да се то пре свега односи на насилно мешање у унутрашња питања суверених земаља, нелегалне санкције и протекционистичке мере којима се ниподаштавају светско тржиште и глобална трговина".

- Међународни односи варваризовани су до те мере да нарушавају елементарни модус људскости - истакао је шеф руске дипломатије.

Прочитајте ОВДЕ   каква је то општа пометња у НАТО.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА