Најновије

СРБИМА ЈЕ ЦИЉ РАЗБИЈАЊЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ: Усташки говор потресао регион!

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић оценио је да је данашњи говор српског члана тог председништва Милорада Додика у Београду „доказ да је коначни циљ такве политике разбијање државе Босне и Херцеговине и стварање Велике Србије“.

Жељко Комшић (Фото: Јутјуб)

Комшић је рекао да „нажалалост“, такве речи нису наишле ни на какву осуду председника Србије Александра Вучића, него на, како тврди, прећутно одобравање, преноси босански портал Кликс (Klix).

– Нама већ одавно ништа не значе фразе које господин Вучић изговара тим приликама, попут фраза о поштовању територијалног интегритета, док му истовремено Додик пуше за вратом и најављује нове сукобе на овим просторима, јер пут који он помиње и којим жели да крене је пут сукоба – рекао је Комшић.

Он је позвао Вучића, за којег је рекао да чешто говори како је најважније сачувати мир, да каже ко тај мир угрожава.

– Да ли га угрожава Додик са оваком политиком или то Вучић тек себе обуздава од срљања у сукоб – упитао је Комшић, који се данас налази у званичној посети Ватикану.

Он тврди да је „јасно ко га не угрожава“, босанска страна која је, како је навео, „након свега, агресије и геноцида, пружила руку, али изгледа узалуд“.

– Узалуд, јер је пружамо истим оним политикама у Србији које су нас хтеле доћи не те руке него главе и главе свих нас који волимо ову државу и не желимо нити тражимо ништа више осим тога да се у њу коначно престане задирати. Што се тиче самог Додика, након што је рапортирао Вучићу и себе довео на ниво Андрије Мандића, поновно је успео изрећи две контрадикторне тврдње у истој реченици, да хоће и мир и растурање државе. Нешто од то двоје мора одабрати, премда ми знамо шта он хоће – рекао је Комшић.

Он је оценио да „Додик галамом покушава да сакрије страх од изјава на које га нико није терао и којима никог није нарочито импресионирао, осим можда Вучића“.

– Као што смо му и раније поручили, нити има моћи, нити снаге да било коју најаву оствари. Међутим, упамтићемо то да су његове жеље у Београду наишле на разумевање – поручио је Комшић.

Додик је данас у Београду поручио да Срби у Републици Српској, након даљег покушаја унитаризације БиХ, имају две могућности – или промену структура Уставног суда БиХ, у коме више неће бити страних судија, или референдум о статусу Републике Српске.

Додик је захвалио Србији и Вучићу на позиву да присуствује састанку са политичким представницима Срба из региона, поводом најновијих догађаја у БиХ и Црној Гори, те додао да му је српски председник предочио да су мир И стабилност региона најважнији.

Беогрдски синдикат написао песму за Црну Гору, послушајте је ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА