Најновије

ВУЛИН ЖЕСТОКО ИСПРОЗИВАО ЂУКАНОВИЋА: "За њега је злочин у Сребреници геноцид, а 3.000 убијених Срба у Подрињу ни не помиње!"

Министар одбране Александар Вулин коментараишући скорашњи интервју председника Црне Горе Мила Ђукановића истакао, да Мило нема проблем да за распад СФРЈ окриви Србе.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Министар одбране Александар Вулин оценио је да Милу Ђукановићу као оснивачу нове вере и цркве није потребан доказ да би за разбијање СФРЈ окривио Србе, и да злочин у Сребреници назове геноцидом.

Реагујући на наводе председника Црне Горе Мила Ђукановића у интервјуу сарајевској ТВ Фаце Вулин каже да Мило Ђукановић оснива цркву и као сваки оснивач вере који је доживео просветљење, има потребу да следбеницима објасни како је настао свет.

"За почетак Ђукановић је верницима поделио објаву о настанку пост Југословенског света. За веру није потребан доказ зато Ђукановић може да за разбијање СФРЈ окриви Србе. Не напад Словеначких сепаратиста на ЈНА, не убијање Срба у градовима од Туђманових усташа, не прегласавање Срба у БиХ и спровођење исламске декларације, не злочине УЧК и НАТО агресију. Зато му је злочин у Сребреници геноцид, а 3.000 убијених Срба у Подрињу није вредно ни помена", рекао је Вулин наводи се у саопштењу прес службе Министарства обране.

Он истиче да након просветљења нужно мора да наступи и покајање.

"Зато верници Милове цркве нестрпљиво очекују да Ђукановић тачно објасни за које своје речи и дела у време док је владао Србима као Србин се дубоко и искрено каје и које је несреће изазвао српском политиком коју је спроводио све до 1999. Павле је након просветљења постао Павле и престао је да прогања хришћане, Мило је након просветљења почео да прогони православне хришћане и остао је Мило", закључио је Вулин.

Постоји велики притисак на Јамајку због Косова и Метохије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА