Најновије

ОВО СУ СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗИ ТУРСКЕ, ЕРДОГАН СЕ ЗАКЛЕО: Ултиматум је прошао, идемо у рат! Нећемо направити ни један корак уназад!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да се приводи крају време када је Анкара дала Дамаску да повуче своје трупе са турских посматрачких места у сиријском Идлибу, додајући да Турска неће учинити ни „најмањи корак уназад“ у покрајини.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган (Фото: РИА)

 

Уместо тога, Ердоган је обећао да ће снаге Анкаре потиснути сиријску војску преко обима тих положаја до краја фебруара. 

„Желели бисмо да подсетимо оне који покушавају да зауставе Турску форсирајући на њу сопствени план, да ми нисмо гости у овој регији, већ њени господари“, рекао је Ердоган.

Турски председник није искључио „активно учешће“ као средство за постизање циљева земље у Идлибу. Ердоган је, међутим, додао да је тражио од руског колеге Владимира Путина да покуша да убеди сиријског председника Башара Ал-Асада да заустави офанзиву Идлиба.Ердоган је такође тврдио да ће Анкара створити услове потребне за безбедан повратак Сиријаца својим кућама у провинцији.

У још једном коментару, турски председник је такође наговестио да је земља затражила куповину америчких система противваздушне одбране Патриот, али напоменуо је да Вашингтон нема вишака за продају и стога их тренутно не може испоручити у Турску. Ердоган је ипак нагласио да у тој земљи Турска тренутно има распоређене Патриоте из Шпаније.

Турски председник је рекао да његова земља још није добила подршку САД у вези са ситуацијом у Идлибу, али је додао да ће ово питање покренути у свом следећем разговору са америчким председником Доналдом Трампом.

Сиријски борбени тенк јури турско оклопно возило! Снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА