Најновије

ПОСЛЕ СВЕТСКЕ ПРЕМИЈЕРЕ НА 70. БЕРЛИНАЛУ: “Моја година са Селинџером” ускоро у домаћим биоскопима!

Право са Берлинала, где је светском премијером отворио јубиларно 70. издање овог престижног филмског фестивала, филм “Моја година са Селинџером” у дистрибуцији Дексин филма ускоро стиже пред домаћу публику. Романтична драма награђиваног канадског редитеља и сценаристе Филипа Фалардоа, са холивудском звездом Сигорни Вивер и младом филмском надом Маргарет Кали (“Било једном у Холивуду”) у главним улогама, представља екранизацију истоименог аутобиографског бестселер романа ауторке Џоане Смит Ракоф.

Екипа на Берлиналу (Фото: Дексин филм)

Трагом филма “Ђаво носи Праду” и са атмосфером Њујорка из класика “Доручак код Тифанија”, “Моја година са Селинџером” дочарава нам живот надарене младе списатељице током њеног рада у најпрестижнијој њујоршкој књижевној агенцији, која је, између осталог, заступала славног америчког писца Џерома Дејвида Селинџера.

Напустивши Беркли и дугогодишњег дечка, Џоана се средином деведесетих с великим сновима сели у Њујорк. Тамо се запошљава као асистенткиња стоичке и старомодне Селинџерове агенткиње Маргарет. Балансирајући између сиромаштва и гламура, Џоана проводи дане ушушкана у “плишаној” канцеларији у којој, упркос експанзији компјутерске револуције, још владају аналогни диктафони и писаће машине, а агенти се успављују после ручка уз три мартинија, док ноћи проводи у оскудном бруклинском стану с новим дечком социјалистом. Њен главни задатак у књижевној агенцији јесте да уместо Селинџера одговара на писма његових обожавалаца.

И док чита срцепарајуће редове који пристижу из целог света, Џоана се нерадо придржава агенцијских правила да на писма одговара форме ради. Без Маргаретиног знања, девојка почиње да персонализује одговоре кроз дирљиве и шаљиве коментаре. Користећи глас великог писца, она полако почиње да открива свој…

“Моја година са Селинџером” ће се ускоро наћи на репертоару домаћих биоскопа у дистрибуцији Дексин филма.

Прочитајте ОВДЕ   све о новим филмским хитовима у београдским биоскопима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА