Најновије

СКУП КАКАВ ПОДГОРИЦА НИКАД НИЈЕ ВИДЕЛА! Мило бежи из Црне Горе?!

У суботу, 29. фебруара, на празник Светог Симеона Мироточивог, у престоници Црне Горе прогоњени митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије предводиће, како се очекује, најмасовнију литију откад у тој земљи траје борба за одбрану светиња. С њим ће доћи и четворица његових епископа који ће заједно с митрополитом Амфилохијем служити литургију у Храму Христовог васкрсења.

Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Управо одатле ће Онуфрије, за ког се каже да је највећи сведок и исповедник јединства цркве у данашњем православљу, почети да предводи литију до манастира на Немањином граду. У литији ће учествовати верници из свих градова Црне Горе за које је СПЦ већ обезбедила превоз а очекује се да та бројка пређе 200.000. Управо из тога разлога Мило Ђукановић, први човек Црне Горе, сматрају саговорници, у суботу неће бити у Подгорици, а можда чак ни у земљи. 

- Сваке године поводом празника Светог Симеона, који је рођен у данашњој Подгорици, од Храма Христовог васкрсења до Немањине обале иде велика литија. Ове године након безакоња које је наметнула Влада Црне Горе, та литија поприма виши значај, како за нас, тако и за читав православни свет. Зато ће ову литију предводити прогоњени митрополит страдалне цркве у Украјини и тиме показати колики је значај наше праведне борбе за истину у Црној Гори! Да ли ће тога дана господин Ђукановић бити у земљи или не, мање је битно, битно је да ма где буде, чује глас свог народа и осети благодат коју наше литије проносе. Показаћемо свима да наше светиње нећемо дати и да се не окупљамо ни против кога, већ за благослов и опомену онима који би требало да служе своме народу, а не народ њима - каже отац Мијајло Бацковић, свештеник из Будве.

Из опозиционог Демократског фронта констатују и да је Ђукановић у последње време ионако веома ретко у Црној Гори.

- Долази само кад мора. У суботу ћемо имати најмасовнију литију коју памти православље. То што је предводи украјински митрополит, онај који је прогоњен и коме је живот стално у опасности у његовој земљи, показује да је вера најчвршћа и православље најјаче, тамо где је највише угрожено. То је истовремено порука да су сви православци уз нас и да нас нема само око 450.000 у Црној Гори, већ да смо ми сви један сабор од више милиона верника. То је оно на шта је ударио Ђукановић. Зато тога дана Ђукановића нико неће видети у Подгорици - каже Марко Ковачевић.

Штампали 50.000 личних карата пред изборе!

Власти у Подгорици су за изборе 2001. штампали преко 50.000 бланко личних карата, а сумња се да су коришћене у изборном процесу у априлу те године, ексклузивно је објавио портал Борба. Навели су да су личне карте штампане у Београду, а да је посао финансирао Душко Кнежевић, тада блиски сарадник и пословни партнер Мила Ђукановића. Кнежевић је то потврдио, а због целокупне садашње ситуације у Црној Гори, аналитичари сматрају да би овакав сценарио могао да се понови и пред предстојеће изборе који ће бити у октобру.

У Сутомору освануо језив графит: "Србе на врбе"! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА