Најновије

ПОЛИЦИЈА НА ПРЕЛАЗИМА: "Они неће ући у земљу"! Грчка затворила границу са Турском због великог броја миграната (ВИДЕО)

Грчка је данас затворила прелаз Кастањес на граници са Турском, након што је велики број миграната покушао да уђе у ту земљу, јавља агенција АНА.

Мигранти на граници Турске и Грчке (Фото: Јутјуб)

Грчка полиција распоредила је раније данас појачања на граничним прелазима са Турском како би спречила мигранте да уђу у Грчку.

Неколико десетина људи окупило се на копненој граници две земље, прелазу Кастањес, на североистоку Грчке, а полиција им је спречавала приступ.



- Они неће ући у земљу. Они су илегални мигранти, нећемо им дозволити да уђу - казао је владин званичник за Ројтерс.

Групе миграната у Турској упутиле су се данас ка границама с Грчком и Бугарском након што је високи турски званичник рекао да Анкара више неће поштовати споразум о ЕУ из 2016. и заустављати избеглице на путу за Европу. Он је ово изјавио након синоћњег убиства 33 турска војника у ваздушном удару сиријскх владиних снага у Идлибу.

Извори из грчке владе саопштили су да је та земља пооштрила контролу морских и копнених граница са Турском након синоћњег развоја догађаја у региону Идлиб, што је грчки премијер Киријакос Мицотакис јуче најавио.

Мицотакис је рекао да је то мера потребна да би спречили да корона вирус стигне до острва у Егеју, где хиљаде миграната живи у јако лошим условима док чекају да се процесуирају њихови захтеви за азил.

Турска, у којој се већ налази око 3,7 милиона сиријских избеглица, поновила је да не може прихватити више људи.

Према споразуму из 2016. године, Европска унија је обезбедила милијарде евра помоћи у замену за пристанак Анкаре да заустави прилив миграната у Европу.

Прочитајте ОВДЕ како је Турска одговорила на напад у Идлибу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА