Најновије

ЕВРОПА СЕ ДОСЕТИЛА КАКО ДА СЕ ОСВЕТИ ЗА БРЕГЗИТ: Велики проблем за Енглезе ће направити ове земље, међу њима и једна Балканска држава

Стручњаци упозоравају да би неки бегунци у Европи могли да искористе Брегзит и утекну правди. Наиме, Аустрија, Немачка и Словенија одлучиле су да, пошто је почео 11-месечни транзитни период Британије из ЕУ, да неће изручивате свojе грађане британским органима.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Устав ове три државе забрањује екстрадицију држављана земљама које нису чланице ЕУ, а Уједињено Краљевство правно више није део Уније.

Самим тим, упозоравају стручњаци, повећавају се шансе да особе са немачким, аустријским или словенским држављанима евентуално почине неки злочин на територији сада већ бивше чланице ЕУ, а могућим бекством у своју земљу могли би да избегну суђење у Уједињеном Краљевством.

Европски налог за хапшење

Тренутно је на снази Европски налог за хапшење, који захтева од земље ЕУ да, када је подигнут, изручи грађанина другој чланици која потражује ту особу. Иако је портпарол те установе истакао да налог важи и током периода транзиције Велике Британије, ове три државе обавестиле су Европску комисију да би овај споразум био противуставан.

Срећа, али и сузе

Велика Британија напустила је Европску унију 31. јануара у поноћ по средњеевропском времену, а Британци су од јутра "славили" и "жалили". И док су присталице Европске уније организовале поворку којом су се опростиле од ЕУ, присталице Брегзита су се на Тргу парламента окупиле да прославе.

Да ли је дошао крај НАТО пакта, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА