Најновије

СА РАЗЛОГОМ ГА ЗОВУ СУПЕРСОНИЧНИ ОПУСТОШИТЕЉ: Руси унапредили ову невероватну летећу зверку! (ФОТО)

На модернизованом ракетоносцу Ту-22М3М примењени су нови мотори и електронска опрема која је намењена стратегијском бомбардеру Ту-160. Овим техничким захватима, оперативни долет авиона је увећан за чак 50%, док ће његова посада имати проширен обим могућности за нападе по различитим циљевима, као и на плану комуникације са мобилним земаљским и поморским станицама.

Ту-22М3М (mil.ru)

Основни задатак бомбардера великог долета Ту-22М3М је ефикасна борба са ударним поморским борбеним групама које предводе носачи авиона. Нови систем нападно-навигационог комплекса који ће бити интегрални део летелице омогућиће далеко ширу употребу модернизованих и перспективних убојних средстава, посебно противбродских ракета. Цео пакет ће на квалитативном нивоу радикално унапредити борбене могућности авиона.

На модернизованом ракетоносцу примењени су нови мотори и електронска опрема која је намењена стратегијском бомбардеру Ту-160. Овим техничким захватима, оперативни долет авиона је увећан за чак 50%, док ће његова посада имати проширен обим могућности за нападе по различитим циљевима, као и на плану комуникације са мобилним земаљским и поморским станицама.

Међутим, најважнија ствар због које је између осталог и рађена ова модернизација је способност примене најновије ракете Х-32, која спада у класу ракета ваздух-море. Ова ракета представља дубоку модернизацију ракете Х-22, која је представљала основно ударно ракетно наоружање авиона Т-22М. Нова Х-32 је у односу на свог претходника знатно мања, опремљена је новим типом мотора, а посебно се радило на повећању способности ракете да савлада противракетну одбрану непријатеља, која је ојачана системима за противелектронску борбу. Увећан је и њен максимални домет, који сада износи 1000 км.

Али то није све. Руски конструктори интензивно размишљају како на ову верзију авиона да интегришу најновији хиперзвучни ракетни комплекс “Кинжал”, Наиме, ова ракета ће по својим способностима драматично повећати борбене могућности модернизованог руског бомбардера. Захваљујући свом оперативном домету који ће да износи најмање 1000км, као и вртоглавој брзини лета коју достиже на својој трајекторији ова ракета ће напросто бити неухватљива за противничке системе ПВО и ПРО. Претпоставља се да ће један Ту-22М3М моћи да носи и до четири ракете Х-47М2  “Кинжал”. 

У блиском временском периоду, руско Министарство одбране планира да модернизује флоту од 30 авиона Ту-22М3 на стандард Ту-22М3М. Сваки авион ће моћи да носи 2-3 ракете Х-32. Главни извођач радова ће бити Казањска фабрика авиона, која је управо специјализована за суперосничне бомбардере фамилије Т-22М и Ту-160.

Ту-22М3– је суперсонични бомбардер великог долета, који се може користити у различитим типовима борбених мисија. У свом наоружању поседује широк спектар убојног оружја, од којег је свакако најопаснија ракетна компонента класе ваздух-земља и ваздух-море. Широка палета наоружања му дозвољава да се бори против великог броја копнених и поморских циљева на различитим даљинама. У наоружању се налази од 1989.године. Један је од најмасовнијих бомбардера великог долета који се налази у саставу руске армије. Авиони овог типа су примењивани и у операцији руске војске у Сирији.

О чему су Путин и Асад хитно разговарали сазнајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА