Најновије

ПРЕДСЕДНИК СИ ЂИНПИНГ ПОЗВАО НА КОНКРЕТНУ АКЦИЈУ: Легендарни кинески војник почаствован због доброчинства (ВИДЕО)

Кинески председник Си Ђинпинг позвао је на "конкретне акције" волонтера ове земље, учећи на примеру легендарног кинеског војника.

Си Ђинпинг, фото: Ju Peng/Xinhua

Људи широм Кине данас обележавају Дан Леи Фенга, показујући добру вољу и помажући другима у сећању на војника познатог по својој великодушности и алтруистичким делима. Кинески председник Си Ђинпинг позвао је на "конкретне акције" волонтера ове земље, учећи на примеру Леи Фенга, једног од најпознатијих доброчинитеља у кинеској историји.

5. март је означен као Дан Леи Фенга, након што је председавајући Мао Цедонг 1963. године позвао читаву нацију да се угледа на Леија, годину дана након што је војник у несрећи умро у 22. години.

 

Од тада, војника, познатог по томе што је несебично посвећивао своје време и новац онима којима је то било потребно, генерације Кинеза хвале га као узор доброг Самарићанина и виртуозан пример за опонашање.

Више од пет деценија касније, заоставштина коју је оставио национални херој још увек инспирише Кинезе да раде добровољно и пружају помоћ људима којима је то потребно.

Најновије вести о броју умрлих од Коронавируса можете сазнати ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА