Најновије

ДА ЛИ ЈЕ КУРТИ УПРАВО ПРИЗНАО ДА ЈЕ КОСОВО НАШЕ?! Вучић: Он је у праву али...

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је потпуно сагласан са изјавом Аљбина Куртија да ништа донето под притиском не вреди.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Међутим, он је подсетио премијера окупиране српске покрајине да још мање вреди све што је резултат директне силе, као што је било у случају отимања Косова Србији агресијом НАТО.

Курти је у тексту за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ рекао да потпис испод нечега или сагласност на нешто што је добијено претњама или присилом не може да важи и нема валидност, легитимност, а Вучић додаје: „Једино у томе се слажем са Куртијем“.

Он је рекао да ће ту изјаву Куртија да понавља свуда, јер, како је објаснио, она подразумева да исто тако, још мање, вреди све што је добијено силом.

– Курти мора да води рачуна да све што је силом постигнуто, и агресијом против Србије, страшном агресијом 19 земаља против Србије, што је више од претње и директно је присила, мора да има још јаснији отклон, него према нечијим изјавама и нечему што не представља присилу –  рекао је Вучић.

Он је рекао да ће Србија чекати да Приштина укине таксе на српску робу и навео да им Србија тада неће на томе захвалити.

– Нећемо им рећи хвала када укину таксе, него ћемо да кажемо колику су нам штету направили, противправну, шта су све урадили против наше земље и нашег народа и наставићемо да радимо, да покушамо да у будућности та штета буде неупоредиво мања – навео је Вучић.

Он је додао да му „не пада на памет“ да се захваљује „ономе ко нам је рушио економију“.

Како су Амери замислили да поделе Косово, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА