Најновије

ЛИТИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ СВАКИМ ДАНОМ ДОБИЈАЈУ НА СНАЗИ: Луча добра коју је упалио Господ, сијаће све док се сатане не повуку и признају пораз!

Прва недеља Васкршњег поста је завршена. Недеља православља, јер велича побједу живота над смрћу, велича побједу добра над злом.

Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Познато је да у великом посту, вјерници имају огромна искушења и борбу, јер Господ не признаје само одрицање од мрсне хране, већ снагу и јачину духовног у човјеку. Такође се чешће појављује и зло. У Црној Гори оно се налази код Монтенегрина и сваким даном је све веће.

Скандалозно обраћање премијера земље у којој се води епска борба за побједу добра над злом, патријарху црпском Иринеју, је показатељ како се понаша неко кога је ђаво узео у свој табор. Онакво непоштовање његове светости може доћи само од криминалца, лупежа и човјека коме је Бог окренуо леђа. Шта може бити природније од тога него да се патријарх црпски брине за свој народ? Као пастир за своје стадо, бодрећи га да издржи сада већ учестале нападе црногорских усташа.

Ем су почели са пописом црквене имовине, што је противправно и противуставно, него сад покушавају да народ који се мирно бори за своја права понизе и унизе до краја. Али је превелика сила Господња да би им то успјело. Забранили су литију на Цетињу, међутим митрополит Амфилохије је ипак одржао и то уз вјерни народ. На том некада царском и српском светилишту, које је сада симбол мржње према Србима. Тај зли и ђавољи накот оличен у одлазећој власти Монтенегра, не зна колико је Светом Петру Цетињском, Његошу, Светом Јовану Крститељу и Господу, који кроз честицу Часног крста тешко да гледају суноврат, некад српског Јерусалима.

Није залуду било када је краљ Александар долазио да обиђе Његошеву капелу, то што му је Свети Николај Велимировић рекао “клекните ваше височанство, налазите се на крову Српства”. И јесте био и опет ће бити кров српства. Неће светородна лоза Петровића мирно гледати да им издајници и слуге сатане праве усташко Цетиње.

Џаба им провокације, џаба пријетње, џаба показивање силе над недужном дјецом, добро мора побиједити. Па само незнавен може да поверује у причу да су навијачи Партизана бацили сузавац на базену у Будви. То је наравно један од покушаја усташког режима да заплаши остатак Црне Горе. Намјештаљка Милове полиције и кербера Веселина Вељовића. Залуд, не успјева им.

Џаба шизофреном Стеву Вучинићу и правнику, који изиграва историчара Новаку Аџићу да пријете србима. Аџић чак некој шаци несретника у малој сали објашњава да је тробојка са четири оцила симбол окупације Црне Горе. Не, то није симбол окупације, већ симбол слободе и јединства српскога.

И на недељу православља литија је била у сваком граду Црне Горе, са истим, ако не и већим бројем вјерника. Сваким даном добро јача и добија на снази.

Добија на масовности и снажи душе вјерника. Самим тим зло слаби и колико год покушавали да се одрже на власти неће успјети. Луча добра коју је упалио Господ, онај који је својом смрћу смрт побиједио неће се угасити до коначне побједе добра над злом. Сијаће све док се сатане не повуку и признају пораз. 

Прочитајте ОВДЕ крвави план Мила Ђукановића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА