Најновије

БАЈДЕН ПРЕД ВЕЛИКИМ ИЗАЗОВОМ! Шиптарски лобиста пре изласка на црту Трампу мора да донесе одлуку која би могла да промени ток избора

Кандидат за демократску председничку номинацију Џо Бајден суочен је са најделикатнијом одлуком у својој 50-годишњој политичкој каријери - избором кандидата за потредседника на предстојећим новембарским председничким изборима у САД.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

Бајден, најизгледнији председнички кандидат Демократске странке би требало идуће недеље да саопшти ко је на листи потенцијалних кандидата за потпредседника САД, сазнаје се из анонимних, добро упућених извора.

Бајден се обавезао да изабере жену потпредседничког кандидата и почетком недеље је обавестио своје донаторе да је његов тим спреман да саопшти име кандидаткиње знатно пре Демократске конвенције заказане за август.

Избор кандидата за потпредседника је увек најделикатнији за председничке кандидате, али је нарочито значајан за 77-годишњег Бајдена, који би, у случају да победи на изборима, био најстарији амерички председник у историји.

Одлука о именовању потпредседничког кандидата је додатно отежана пандемијом коронавируса, која, осим велике смртности, представља и велико бреме и претњу светској економији чиме је унапред дефинисана и оптерећена перспектива евентуалне будуће владавине Бајденове администрације.

"Криза и опоравак од пандемије ће бити у току и након новембарских председничких избора и људи ће хтети потпредседника који ће бити у стању да се избори са ситуацијом. Чини се да ће овога пута одлука о потредседничком кандидату бити значајнија него обично", предочава Карин Фини, бивша сарадница у изборном тиму Хилари Клинтон.

Џо Бајден је и сам наговестио ко би могле бити потенцијалне кандидаткиње, али највише се спекулише о номинацији сенаторке из Калифорније Камале Харис (55) и о Стејси Амбрамс (46), Афро-Американки која замало није успела да постане прва тамнопута гувернерка државе Џорџије.

Прочитајте ОВДЕ шта каже фрапантна анализа америчког института.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА