Најновије

ПРЕОКРЕТ МЕЂУ ШИПТАРИМА: Харадинај би могао да се врати на власт?

Демократски савез Косова (ДСК) затражио је одобрење Главног одбора странке за евентуалну коалицију са Алијансом за будућност Косова (АБК) Рамуша Харадинаја.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Коалиција је могућа и са социјалдемократском иницијативом НИСМА Фатмира Љимаја, преноси Газета Експрес.

У допису, који је лидер ДСК Иса Мустафа послао свим члановима Главног одбора странке, наводи се да они треба да се до 14. априла изјасне о евентуалној коалицији те странке са АБК и НИСМА, преноси Косово онлајн.

У захтеву се подсећа на смену владе и наводе критеријуми за то ко може да буде министар у новој влади у Приштини.

"Критеријум за нову владу биће тај да ниједан члан владе није имао и нема проблема са законом, да има професионалне вештине и да га грађани сматрају прихватљивим", наводи се у допису.

Косовски парламент изгласао је неповерење влади Аљбина Куртија, лидера покрета Самоопредељење, која је формирана коалиционим споразумом са Демократским савезом Косова, 3. фебруара.

Влада је трајала само 40 дана јер се Самоопредељење није сложило са ставом ДСК да се укине такса од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, без успостављања реципроцитета, нити са проглашавањем ванредног стања због корона вируса.

Након тога, Курти је да разрешио министра унутрашњих послова и јавне управе Агима Вељиуа, који је уједно и заменик председника ДСК, после чега је окончана коалиција две странке.

Мило дужан и ружан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА