Најновије

ХАРАДИНАЈ ПИСАО ЛАЈЧАКУ: Угрожена лажна држава! Ваш приступ покушај вечитог дијалога!

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај упутио је писмо представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку у којем, између осталог, наводи да је дијалог у којем посредује Европска унија под бившом високом представницом Федериком Могерини угрозио лажну државу Косово.

Рамуш Харадинај (Фото: јутјуб)

Харадинај је оценио и да је укључивање Сједињених Америчких Држава у дијалог са Београдом донело нову енергију у том процесу, преноси Косово онлајн.

„Дијалог у којем је посредовала ЕУ под бившом високом представницом Федериком Могерини одступио је од значајних тема, угрозио постигнућа Косова и озбиљно нарушио кредибилитет ЕУ да посредује у дијалогу у будућности“, наведено је у Харадинајевом писму објављеном на Фејсбуку.

Он је додао да тренутни приступ високог представника Жозепа Бореља и Лајчака види као покушај „одлагања коначног споразума и наставак бесконачног процеса дијалога“.

Харадинај је навео да Приштина поздравља улогу немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Француске Емануела Макрона да се лично укључе у постизање правно обавезујућег свеобухватног споразума.

Шта су отац и син урадили у Нишу сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА