Најновије

ШИПТАРСКИ ЛОБИСТИ ПРЕКЛИЊУ ТРАМПА: Смените Гренела! Лажна држава у опасности!

Албанска лобистичка група „Албанско-америчка грађанска лига“ позвала је председника САД Доналда Трампа да смени амбасадора Ричарда Гренела са функције специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине, због злоупотребе тог процеса, што је довело до опасне ситуације на Косову „пада демократски изабране владе Аљбина Куртија“.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

У отвореном писму Трампу ова група оцењује да је приступ Трампове администрације „у основи погрешан и осуђен на неуспех“, преноси портал Косово онлине позивајући се на приштинску Коху.

„Верујемо да је приступ Трампове администрације у сукобу између Косова и Србије у основи погрешан и зато осуђен на неуспех. Пошто је амбасадор Гренел изгубио кредибилитет непристрасног посредника, Грађанска лига позива председника Трампа да уклони амбасадора Гренела са дужности специјалног изасланика за дијалог између Косова и Србије“, наводи се у писму.

Лига се осврнула на досадашњи ток дијалога и на наводни „тајни споразум“ о размени територија, затим на ситуацију на Косову, на бурну политичку сцену и допринос који је дала питању Косова уз стално лобирање у САД.

„Ми, чланови Одбора Албанско-америчке грађанске лиге, веома смо забринути због опасне ситуације на Косову после пада демократски изабране владе премијера Аљбина Куртија“, наводи ова лобистичка група.

Додаје се да је та група увек лобирала да америчка влада координира са Европском унијом како би се у потпуности укључила у проналажење праведног и трајног решења сукоба.

„На нашу жалост, амбасадор Гренел је злоупотребио тај процес тражећи лако и брзо решење“, тврди Лига.

Како је српска власт обмањивала грађане о опреми и тестовима сазнајте ОВДЕ.

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА