Најновије

БЛИЖИ СЕ КОНАЧНА СЛОБОДА: Која су три услова за укидање полицијског часа?

Пад броја оболелих од коронавируса, пад броја пацијената на респираторима и повећавање броја пацијената у привременим болницама су три услова за одлуку о укидању полицијског часа.

Полиција (Фото: mup.gov.rs)

То је данас сапштио др Предраг Кон.

Одговарајући на питање новинара када се може очекивати укидање полицијског часа и од чега то зависи, Кон је истакао да се попуштање и укидање мера доноси на основу статистике, али и процене и савести стручњака.

– Струка је пре недељу дана рекла да нам треба најмање две недеље да се јасно види пад оболевања и да се види пад учешћа на респираторима, сада улазимо полако у другу недељу таквог тренда. Трећа ствар је да се повећа број оних који се смештају у привремене објекте и да тада почиње јасно да се скидају драстичније мере – рекао је Кон.

Каже да су празници највећи проблем и да је Васкрс иза нас, али да није паметно да се полицијски час укида сада пред првомајски празник.

– То су тренуци додатног ризика које би требало спречити да не би дошло до погоршања ситуције због групног дружења. С обзиром да смо један празник прошли, много ће зависит какво ћемо стање имати пред првомајске празнике – указао је Кон.

Истиче да би држава могла да укине полицијски час пред 1. мај, а забрани окупљања, међутим, Кон каже да није уверен да би та забрана окупљања као мера била апсолутно поштована, те да је полицијски час још увек потребан.

– Циљ је само један – заштита живота, и ништа друго није циљ – поручио је Кон.

Како је српска власт обмањивала грађане о опреми и тестовима сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА