Најновије

ТЕЖАК ПРОПУСТ У НАОРУЖАЊУ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ СИГУРНОСНЕ КАМЕРЕ: Јуришник Су-25 испалио невођену ракету док је стајао на писти (ВИДЕО)

За време припреме за лет дошло је до опаљења невођеног ракетног зрна које је погодило оближу зграду. У инциденту је страдало најмање 14 људи, од чега је 4 подлегло повредама. Том приликом пуком срећом није уништен француски војно-транспортни авион C-130 Hercules који се налазио испред Су-25. Инцидент су забележиле сигурносне камере.

Су-25 (Фото: РИА)

Инцидент се десио на тлу војне базе Косеј, која се налази поред главног града Нџамена. Наиме, приликом припреме за лет дошло је до случајног лансирања невођене ракете (вероватно се ради о пројектилу С-8). У том моменту јуришник Су-25 се налазио на стајанци испред војно-транспортног авиона C-130 Hercules, који је према појединим инфоамацијама из састава француског ратног ваздухопловства.

Ракета је пробила цистерну за пуњење горивом која је довршила натакање војно-транспортног авиона C-130 Hercules, и „закуцала“ се у оближњи стамбени комплекс који се налази у напосредној близини аеродрома. Иначе, у овим зградама живе породице високих официра који имају службу на овом аеродрому, као и припадници гарде која чува председника државе.

Последњи подаци говоре да је том приликом погинуло четворо лица. Од тога броја двоје је малолетно. Још десетак људи је задобило ране услед експлозије разорно-парчадне бојеве главе са којом је опремљено невођено ракетно зрно. Истрага о овом инциденту је у току.

Иначе, РВ Чада у свом саставу има једну ексадрилу Су-25 која броји десет летелица.Од тог броја, два авиона су школско-борбена (двоседи) Су-25УБ. Ова земља је пре десетак година из Украјине набавила ове летелице. Они су употребљени у мају 2009-те године приликом напада на једну колону побуњеника које је покушала да уђе у Чад из суседног Судана. У том моменту овим авионима су углавном управљали украјински пилоти.

Су-25 је совјетски/руски јуришни бомбардер, намењен за непосредну ватрену подршку копненим трупама на земљи. Одликује га велика покретљивост, снажно наоружање и оклопна заштита трупа летелице која неретко може да издржи погодак гранате испаљене из противавионских топова, али и ПА ракете.

Бил Гејтс спроводи Хитлеров план еугенике, више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА