Најновије

СРБИЈИ ПРЕТИ ОВАЈ СЦЕНАРИО: Избори су завршени! Само треба да се формализује проценат Вучићевих гласова (ВИДЕО)

Новинар недељника НИН Зоран Прерадовић оценио је, одговарајући на питање како ће изгледати избори, да су "ти избори завршени, само неко треба да изађе и каже са колико процената је победио Вучић".

Александар Вучић (Фото: Predsednik.rs)

"Овде су избори завршени, само треба да се формализује проценат Вучићевих гласова", каже Прерадовић.

Према његовим речима, тешко је било замислити да ће коронавирус бити једина преокупација медија, укључујући и оне највеће светске.

"Али, неке ствари подлежу одлукама политике, то није спецификум само за Србију, него за читаву планету, која је, по неком мом дубоком уверењу, поприлично хистерично реаговала на све ово. Не кажем да опасност не псотоји, чини ми се да је све макар за једну нијансу пренаглашено, чини ми се да смо неке друге теме које су јако битне гурнули у страну", каже он.

Истакао је да је "занимљиво посматрати читаву ту генезу - како смо од неумесних и неукусних изјава доктора Несторовића, преко смеха и клиберења прешли пут до стотина хиљада мртвих".

"До тога да шефица Кризног штаба шаље поруке о 'италијанском сценарију', до тих драмских секвенци са плакањем, уздисањем, до тога да у провладиним медијима можете видети неке ведрије тонове, одједном излазимо из свега, готово прогласивши победу, са 200 и нешто инфицираних дневно, а ванредно стање смо прогласили са 100", каже он.

Према његовим речима, "председник је рекао да се политиком неће бавити, ту улогу су преузели провладини таблоиди".

Како је рекао, питање о тестирању председника је "делимично политичко питање, а делимично и питање струке која је пристала да учествује у свему овоме".

"Ви на такво питање добијете немушт одговор два пута, да протоколи важе за све, а онда председника видите у кампањи са респираторима у Новом Пазару и Нишу. Што се тиче струке, сви су рекли шта мисле, нико није рекао шта зна. Јако мало знамо о вирусу, али зато знамо да заштитимо политику и у најконкретнијем случају председника. Да ли су под притиском не знам, али притиснути сте онолико колико дозволите да вас притисну", каже Прерадовић.

Говорећи о промоцији надрилекарства на телевизији Пинк, Прерадовић каже да је то "вашарска представа у којој је један човек апсолутно повлашћен".

"Јел треба да се сећамо фанте с почетка пандемије, где је он подригивао у микрофон, до тога да сад учи лекаре како ће се користити визири. Апсолутно је политичко питање, јер Митровић снисходи председнику, снисходи власти, као и свим претходним, немам никкаве сумње да ће бити подобан и некој наредној власти", каже Прерадовић.

Рекао је да не доводи у питање знање и стручност чланова стручног тима.

"Али, кад бирате тим, онда осим знања ваљда укључујете још неке параметре. Нисмо сви заборавили да је доктор Кон 2009. године био на челу радне групе, да је доктор Тиодоровић седео у тендерској комисији РФЗО, знамо како се то завршило. Да се питамо зашто нема доктора Радовановића у свему томе, зато што човек говори оно што јесте, да председник треба да оде у самоизолацију, јер му је син инфициран", каже Прерадовић.

Додао је да "није проблем бити уз власт".

"Проблем је што је доктор Кон био део те игранке која се дешавала 2009. године, доктор Тиодоровић такође, где смо чак и од СЗО имали предикције да ће бити десетине милиона мртвих. Нисам антиваксер, али се хистерично лобирало за увоз тих вакцина, притом нису били довољно испитани нусефекти те вакцине. Није проблем бити уз власт, војник партије или народа, проблем је неке друге природе, у томе што смо били уплетени у нешто што до данас није разјашњено. Колико се сећам, страдала је директорка РФЗО која је ставила потпис на све то", каже.

Према његовим речима, "имамо прескочен корак који се зове ванредна ситуација".

"Имамо напрасно увођење ванредног стања, имамо прекршен Устав, имамо парламент који је суспендован, имамо беспризорну вику на грађане и покушај да се сопствена неспособност превали пре свега на грађане, потом и на новинаре. Потом имате сумануте мере, које нигде у Европи нису спровођене, то је 80 сати закључавања грађана, да не говорим о најстаријој популацији која је заиста дискриминисана", каже он.

Када све ово прође, рекао је, "не можемо говорити ни о каквој колективној одговорности".

"Ни о каквој партијској одговорности, можемо говорити о одговорности једног човека у чијим рукама је апсолутна власт и уз то иде и апсолутна одговорност", каже он.

Према његовим речима, "наравно да подршка расте".

"Та подршка је на неки начин инстант, она увек расте, и широм света. Имате да је Ђузепе Конте скочио на око 70 одсто. У таквим ситуацијама, грађани траже од државе да реши тешку ситуацију, али то је двострани процес и та подршка колико брзо расте, толико брзо и пада, уме да има бумеранг ефекат, али не може да падне до Видовдана", сматра он.

Како је рекао, рачунамо да ће неке социјалне дистанце бити, те да неће бити скупова, али каже "што се тиче Вучића и СНС, нема ни потребе".

"Они су увелико у кампањи. За опозицију не знам, не можете спроводити кампању од врата до врата, а медији су потпуно затворени за другачије мишљење. Кад ви некоме ограничите кретање, врло мали је корак да му ограничите слободу говора. Када некоме укинете кретање, па слободу говора, онда ћете му укинути и право да мисли", каже он.

На питање како ће изгледати избори, Прерадовић каже да су "ти избори завршени, само неко треба да изађе и каже са колико процената је победио Вучић".

"Овде су избори завршени, само треба да се формализује проценат Вучићевих гласова", каже Прерадовић.

Прочитајте ОВДЕ када би избори могли да буду одржани.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА