Најновије

ОПОЗИЦИЈА ТВРДИ ДА ВЛАСТ УЦЕЊУЈЕ ГРАЂАНЕ: "Добићете 100 евра уколико се учланите у Српску напредну странку!"

Грађане Ниша ових дана телефонски узнемиравају непознате особе, које им постављају питања да ли хоће да узму државну помоћ од 100 евра и обавештавају их да ће новац добити уколико се учлане у Српску напредну странку.

Сви пунолетни грађани имају право да добију по 100 евра (Фото: Јутјуб)

Савез за Србију за овакву “акцију” оптужује СНС, која то негира и назива је “подметањем“.

У саопштењу Народне странке, послатог са мејла Савеза за Србију у Нишу, наводи се да су им се грађани жалили да су их телефонски “позивари” питали “да ли би се учланили у СНС и тиме добили 100 евра помоћи од државе“, а потом „објаснили“ да „на 100 евра имају право само уколико су чланови СНС-а“, да се “захтев за уплату подноси уз страначку приступницу”, а да ће им странка за због уплате “отворити ненаменски рачун, уколико га немају”. У саопштењу НС објављен је и број мобилног телефона са којег су позивани неки од грађана.

– Да ли Српска напредна странка за грађане Србије сматра само своје чланове? Или можда нас који то нисмо види као грађане другог реда? Ако је данас чланство у СНС потребно за исплату 100 евра, за шта ће бити потребно сутра? Да ли ће сутра наша грађанска права важити само уз страначку приступницу?- наводи се у саопштењу, уз закључак да је напредњачки режим и у време борбе против корона вируса „наставио изборну кампању у којој на најбестиднији начин повећава постојеће поделе међу грађанима Србије“.

Повереник СНС за Ниш Звездан Миловановић негира да иза узнемиравајућих позива стоји ова странка, уз подсећање да је она у Нишу, као уосталом и у читавој Србији, „суспендовала сваку активност док траје ванредно стање због пандемије корона вируса“.

– Ради се о подметању, које притом није једино. Провокације према СНС-у и његовом чланству не престају, а наш једини одговор је рад и поштовање мера Кризног штаба Владе Србије – рекао је Миловановић.

Он је додао да се ових дана на друштвеним мрежама, и са логом СНС, појавио и позив „члановима странке, пензионерима и другим грађанима Србије“, да од синоћ у 20,05 сати, праве буку пуштањем песме „Марш на Дрину“, лупањем у шерпе, а могу и звиждањем, како би на тај начин „пружили подршку нашем Александру Вучићу и његовој борби“. Позив је завршен реченицом: „Победимо жуте лопове и буком“.

– СНС не стоји ни иза тог позива. Ради се о лажном саопштењу чији аутори злоупотребљавају грађанску акцију аплауза подршке здравственим радницима у 20 сати- наводи се у саопштењу нишког одбора СНС, уз закључак да се сада „све снаге наше државе и друштва усмеравају ка заштитити живота и здравља свих грађана Србије и борби против корона вируса“.

“Мртав” телефон

На број телефона са којег су позивани неки од грађана који су се обратили Народној странци, а који је она објавила, нико се није јављао. Корисник овог броја није одговорио ни на смс – поруку коју је добио.

Прочитајте ОВДЕ зашто је министру Александру Вулину искључен микрофон током седнице Скупштине Србије.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА