Најновије

"Тачи и Вучић су направили споразум уз помоћ америчког старатеља! Ево шта он подразумева"

Шеф посланичке групе Самоопредељења Реџеп Сељими изјавио да је уверен да постоји план између косовског председника Хашима Тачија и председника Србије Александра Вучића.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Сељими је рекао да су се Тачи и Вучић од саговорника претворили у сараднике.

Према његовим речима, овим споразумом је између осталог предвиђена амнестија ратних злочина које је наводно починила Србија, а за које ће, како је навео, Специјални суд амнестирати Тачија.

"Од саговорника су постали сарадници, сарађују на плану. У позадини имају старатеља који то износи у јавност и нажалост показује се какав је тај план. Споразум, према Тачијевом старатељу, мора имати три елемента. Требало би да обухвати Специјални суд и његово распуштање, затим амнестију за обе стране и коначно, решење питања севера. У првом, у другом и у трећем, он нешто покреће, то би требало да забрињава, више од изјаве особе као што је Шкељзен Гаши, који је био саветник, а данас више није", истакао је Сељими.

Нагласио је да је тзв. Косово у великој опасности ако покуша да се заврши поменути споразум и навео да се све ради за добро једног човека.

"Веома сам сигуран да у томе има истине, али морам да потврдим да је Тачи пристао на амнестирање Србије за сва кривична дела под условом да њега амнестира суд који је сам формирао. Амнестија за обе стране тиче се амнестије злочина који су починили Срби и Тачијевом амнестијом од Специјалног суда", додао је Сељими.

Сељими је говорио и о Тачијевим ранијим изјавама о границама, као што је корекција или размена територија са Србијом.

Како је навео, за Косово је било спас победа Самоопредељења на последњим изборима и додао да је било других фактора који желе да одузму ту победу како би спровели наведени план.

"Међутим ми немамо други план осим да одбранимо победу, јер она припада грађанима", закључио је Сељими.

Прочитајте ОВДЕ како је Александар Вулин одговорио Тачију.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА