Најновије

ХАРАДИНАЈ УДАРИО НА ЕУ: Албанци не могу да сакрију бес!

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај предложио је да се у Приштини одржи конференција о Косову којој ће присуствовати лидери политичких странака и представници САД и Европске уније, пренео је данас РТК2.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Његов предлог долази, како је рекао, после многобројних подела у косовском политичком спектру и приступа који штети Косову у односу на Србију. „Ми као странка тражимо да се сложимо у ономе што желимо задржати.

Предлажем да се сазове конференција о Косову која ће се одржати у Приштини, уз учешће лидера политичких странака, али и посредника у дијалогу САД и ЕУ.

Ова конференција о Косову би могла да створи јединствену позицију, која би олакшала САД и ЕУ да договоре дијалог“, тврди бивши премијер Косова.

Харадинај је оценио да је процес дијалога са Србијом неусаглашен и да су политички фатори на Косову подељени – председник с једне стране, премијер с друге и због тога је Косово постало предмет преговора.

„Политички блок који жели да укине таксе ставља време испред добро одрађеног посла. Опозициони блок води човек који захтева територијалну размену, а то је председник Тачи. Други блок који предводи премијер Курти и председница парламента Османи није се добро прорачунао, јер жели да укине таксе, али без договора са САД“, рекао је Харадинај.

Бивши премијер је затражио одржавање конференције о Косову што је пре могуће, јер је у преговорима са Србијом потребан политички консензус.

Војска још две спортске хале хитно претвара у привремене болнице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА