Најновије

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ОТКРИЛА ДА ИМ НЕСТОРОВИЋ РЕДОВНО ПРАВИ ПРОБЛЕМЕ: "Он би био одличан министар за оптимизам"

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић је рекла у емисији "Хит твит" да је професор Бранислав Несторовић врстан стручњак у својој области али истиче да није епидемиолог и додаје да јој је више пута задавао главобољу својим изјавама.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

"Никада струка није стајала иза изјаве да се ради о најсмешнијем вирусу. Ја сам и пре тога и после тога причала епидемиолошким речником, али то се није толико чуло у јавности као оно што он говори. Он би био одличан министар за оптимизам", рекла је др Кисић.

Она је рекла да је његова изјава да изађемо и да се заразимо не може да се прихвати.

"Вирус јесте слабији и јесте мања вероватноћа да се теже заразимо, али је свесно довођење у ризик недопустиво када болест може да се превенира", рекла је Кисић.

Истиче да такав концепт и начин не можемо прихватити као мишљење струке, али истиче да је професор бескрајно шармантан и да би многи заправо волели да је баш такво стање, али и истиче да то заправо није стручно мишљење.

"Ни један епидемиолог никада није имао другачије мишљење. Чак се и он увек слагао са одлукама Кризног штаба", рекла је Кисић, додавши да не можемо себе свесно да доведемо у ризик посебно када знамо да може доћи до смртног исхода.

Јовановић је, коментаришући вакцинацију, рекао да нема ништа протви тога да људи изнесу своје мишљење и додао је да је докторка Кисић рекла оно што је суштина и нешто што се обично оставља на маргини.

"Професор Несторовић износи свој став, али одлуке не доноси он. Њих доноси кризни штаб за здравство и за нас су то релевантне одлуке. Ово је преседан у нашем животу", рекао је Јовановић.

Како каже, сада се ради о појави која је последица чињенице да смо недовршено друштво.

"Стално говоримо да желимо ред у земљи а сами нисмо на то спремни. Без обзира да ли говоримо о Сабљи или о овоме данас. Мислим да ће људи који су ово радили данас, моћи и за 20 година да изађу и да кажу шта су радили за своју земљу. Проблем је када они који имају одговорност за ову земљу, из личне глупости почну са степеница Парламента да прете лекарима и да оспоравају њихове мере", рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да свако има право на мишљење, али није свако релевантно.

Светлана Ражнатовић Цеца је рекла да је одувек подржавала оно што кажу стручна лица, као и да није медицински радник, већ се држи онога што они изговоре.

"Цела моја породица се придржавала свих савета наших стручних лица. Бринули смо и о нашој трудиници и сматрам да треба да се слушају савети лекара", рекла је Ражнатовић.

Митровић је рекао да је плурализам драгоцен и да је добро да постоје различита мишљења по сваком питању.

"У различитим идејама се проналазе најбоља решења. Овде се ради о нашим херојима. Држати нацију у дисциплини је велика ствар која је на крају крајева учинила и довела до добрих резултата", рекао је Митровић.

Како каже, Србија је имала све услове да овде експлодира епидемија, као да је, додаје вирус прављен за њу.

Он је истакао да је око 80 хиљада мртвих у САД, затим следе Француска, Шпанија, Италија.... Додаје да смо 15 пута са бољим резултатом од свих тих земаља.

"Сада ми расправљамо о свему томе, али не желим да опет добијам неке надимке. Ако сам повредио неког лекара са својом енергијом, извињавам се овом приликом свима, али то је нормална комуникација између епидемиолога и клиничара", рекао је Митровић.

Како каже, истиче да није скроз без смисла да се добије колективни имунитет и додао да је Несторовић са своје клиничке позиције рекао нешто што није скроз без смисла.

Кисић је рекла да струка говори све само што је засновано на медицини и да морамо да говоримо о одређеним степенима ризика.

Јовановић је истакао да су лекари радили свој посао, ни мање ни више од тога, и то, додаје, посао од кога је зависила читава земља.

"Такође, они то нису могли сами да раде, преко лекара је у једном тренутку пукло због тога што је политичка фрустрација била јача од осећаја одговорности неког елементарног фер плеја и поштења. Затим су почели да пребројавају проценте које ће добити Вучић ако се изађе са мање лешева него што је неко предвидео", рекао је Јовановић.

Како каже, никада није отишао код лекара тако што сам га питао из које је странке.

"Разумите ту једну проклету истину, док не мбудемо развили то у себи, поштовање према људима који раде свој посао, нећемо бити ни д од државе. Политичари који то не схватају заслужују презир", рекао је Јовановић.

Шта је Амфилохије одлучио, сазнајте ОВДЕ.

Извор: novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА