Најновије

МАРКО ЂУРИЋ ЗАГРМЕО НА АЛБАНЦЕ: Тачи може да сања да лажној држави Косово припоји и Тахити и Јамајку

Директор Канцеларије за Косово Марко Ђурић реаговао је на изјаву председника тзв. Косова Хашима Тачија да је његов сан да југ централне Србије – Бујановац, Прешево и Медвеђу припоји Косову, рекавши да се то никада неће остварити и да је одлично што Тачи још једном подсећа цео свет на право лице своје политике.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

“Аутономна покрајина Косово и Метохија и општине Бујановац, Прешево и Медвеђа јесу и биће део исте државе - Републике Србије. Хашим Тачи може да сања и томе како ће самопроглашеном Косову припојити Тахити или Јамајку, али то се никада неће догодити, као што се неће остварити ни његови снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи“, навео је у саопштењу Ђурић.

Истакао је да Тачи уместо што сања великоалбанске снове, треба да “почне да размишља о новом занимању, јер време великоалбанских националних бардова и ратних поглавица је неповратно завршено“.

Нагласио је да између поменутих општина и Косова неће бити административних прелаза.

“Тачију, међутим, можемо да обећамо да, када Косово и Метохија и фактички поврати статус какав има по Резолуцији 1244, између поменутих општина и јужне српске покрајине неће бити никаквих административних прелаза, и да ће житељи Косова и Метохије за којима не постоје потернице Републике Србије моћи слободно да се крећу по читавој територији своје државе Србије“, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Прочитајте ОВДЕ како је Александар Вучић одговорио на провокације из Приштине.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА