Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ НАЈАВИО: Нећемо признати власт после лажних избора! Спремни смо за борбу!

Народни посланик и лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да ће се одазвати на позив тужилаштва за саслушање поводом инцидента испред Скупштине Србије и да се неће позивати на посланички имунитет.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Он је у емисији "Утисак недеље" рекао да нико из покрета Двери није у том инциденту поцепао сако Маријана Ристичевића. Oбрадовић је додао да је сако вероватно случајно поцепан у метежу који је настао на степеницама зграде Скупштине Србије.

Обрадовић је истакао да је покрет Двери испред Скупштине хтео да изрази протест због, како је рекао, флагрантног кршења Устава и намере скупштинске већине да 40 дана пред изборе мењају изборне законе.

Он је нагласио да је током њиховог протеста више од 150 посланика без проблема ушло у Скупштину. Обрадовић је изнео тврдњу да је Маријан Ристичевић провоцирао демонстранте, као и министар Златибор Лончар који је хтео намерно да прође између демонстраната и да уђе у парламент.

Говорећи о штрајку глађу, Обрадовић је истакао да му је штрајк помогао да схвати да је у политичкој борби почео да мрзи, што га је навело да преиспита начин борбе против актуелне власти.

Он је истакао “да је схватио да нас правац којим идемо”, како каже, “предвођени актуелном влашћу, води у поделе и атмосферу грађанског рата и да то мора да се промени”.

Обрадовић је истакао да је посла штрајка пружио руку и власти и опозицији и да је позвао да се успостави дијалог како би се зауставиле поделе и атмосфера грађанског рата у Србији.

Он је обећао да јавност неће више гледати његове испаде агресивности и мржње, али каже да је то био оправдани гнев због политичких околности.

Обрадовић је нагласио да покрет Двери неће бити више фактор подела у друштву и да он жели да све политичке спорове врати на терен друштвеног договора и дијалога. Најавио је и да припрема нови политички манифест о којем ће ускоро одлучивати органи покрета Двери.

Говорећи о предстојећим изборима, Обрадовић је истакао да политиком бојкота жели да се избори за њихово одлагање, све док се не створе услови за демократске изборе.

Он је нагласио да сматра да није уставно да се изборна правила мењају 40 дана пре избора, као и да се не може изласком на изборе давати легитимитет разореном систему као што је наш.

Нећемо признати резултате избора

Обрадовић је истакао да његова странка, као и СзС неће признати изборе, скупштину и одлуке власти. Он је најавио ће одмах након избора, који су најављени за 21. јун, предузети "демократске, мирне и ненасилне" методе борбе против власти.

Обрадовић је изјавио да ће своје деловање наставити на ненасилан начин. Он је поручио да опозиционе партије које су најавиле излазак на изборе "неће постићи ништа ако уђу у 'разорену' Народну скупштину".

Обрадовић је истакао да посланички мандат завршава "на исти начин као што га је и отпочео, одбраном Устава" а да више неће имати "афективне изливе" попут оних испред Дома Народне скупштине Србије, већ да ће покушати да буде "фактор помирења".



Прочитајте ОВДЕ шта је Вук Јеремић рекао о бојкоту избора.

Извор: Фонет/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА