Најновије

ТУРЦИ БЕСНИ: Грчка поручује да ће ограда преко реке на граници са Турском бити завршена!

Постављање ограде на граници са Турском преко реке Еврос наставиће се и биће завршена ускоро, изјавио је грчки министар спољних послова Никос Дендијас.

Грчка полиција на граници (Фото: Јутјуб)

Грчки шеф дипломатије је изјаву о граници дао за грчки портал Катемерини, а након што су Грчка и Турска размениле неколико демарша поводом ограде у реци која дели две земље.

Према речима Дендијаса, проблем је настао када је Турска тражила информацију о координатама за подизање ограде, што је Грчка одбила уз образложење да нема обавезу икоме да објашњава шта ради у оквирима своје границе.

Дендијас је одбацио и тврдње турског Министарства спољних послова да нису договорене обострано прихваћене географске координате у тој области, истичући да су Споразумом из Лозане из 1923. и протоколом из 1926. године договорене границе на реци Еврос.

Грчка је на делу своје територије решила да подигне ограду, како би избегла ситуацију из марта када је хиљаде миграната покушало преко Евроса да пређе из Турске у Грчку.

Турски војници наводно су запосели минијатурно острво на реци Еврос (Марица), која је граница са Грчком. Атина истовремено демантује ту вест, али и протестује. Изгледа да је спорна нова гранична ограда.  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Танјуг/Катемарини

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА