Најновије

ЕПИДЕМИОЛОГ ИМА ЦРНЕ СЛУТЊЕ О ПАНДЕМИЈИ: 'Свет ће под рестрикцијама живети још барем две, ако не и више година...'

Како би држали ширење коронавируса под контролом, људи ће морати да живе под рестриктивним мерама још две или више година, сматра научник који води швајцарски одбор за борбу против тог вируса.

Коронавирус (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог и стручњак за јавно здравље је у разговору за новине НЗ ам Сонтаг рекао како се нада да ће раширена вакцинација кренути за годину дана, али упозорио је да још има пуно препрека.

- Засад слабо познајемо вирус. Могуће је да ћемо открити непријатне квалитете које ће закомпликовати и успорити развој делотворних и сигурних вакцина - додао је.

Упозорио је како ће људи и даље морати носити маске, поштовати хигијену и међусобну дистанцу како би се ширење вируса контролисање.

Уочи швајцарског отварања основних школа 11. маја Егер је поручио родитељима да се не требају бринути јер не постоје прецизно документирани случајеви у којима су деца заразила одрасле, те скоро ниједан случај заразе међу децом.

- У свету има 3 милиона случајева ковида-19. Подаци показују да деца не играју велику улогу у ширењу вируса - казао је, но није одбацио да је зараза од деце могућа, па замолио родитеље да ипак буду опрезни.

Прочитајте ОВДЕ   шта је открила једна фотографија.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА