Најновије

БУРНА РЕАКЦИЈА ИЗ ИТАЛИЈЕ: Нисмо лепрозни болесници! ЕУ ће се срушити! Прети јој колапс!

Италијански министар спољних послова Луиђи Ди Мајо упозорио је да ће се Европска унија срушити ако владе њених земаља чланица Италију, која је тешко погођена пандемијом корона вируса, због тога буду третирали као "колонију лепрозних болесника" и ставили је на "црне листе" пред летњу туристичку сезону.

Луиђи ди Мајо (Фото: Јутјуб)

Ди Мајо је свој став изразио у објави на Фејсбуку и то пошто је Грчка најавила да овог лета, због високог степена заразе корона вирусом у њиховим земљама, неће примати туристе из Италије, Шпаније, Велике Британије и још неких држава.

“Конкуренција у туризму је једна ствар, али она мора бити здрава и поштена”, истакао је Ди Мајо, позивајући на јединствен приступ ЕУ када је реч о поновном отварању граница после рестриктивних мера уведених због корона вируса.

Ако сви буду поступали на различит и разједињен начин, дух ЕУ ће се изгубити, и она ће доживети колапс, упозорио је шеф италијанске дипломатије.

Он је похвалио француског колегу Жана-Ива Ле Дријана због тога што је, на свом првом службеном путовању у иностранство после укидања мера изолације, у среду посетио Италију.

Ди Мајо је најавио да ће наредне седмице посетити Немачку, Словенију и Грчку да би указао на то да је Италија спремна да овог лета дочекује иностране туристе, наводи АП, подсећајући да туризам и са њим повезане индустријске гране чине око 13 одсто БДП Италије.



Прочитајте ОВДЕ како је Барак Обама реаговао на дешавања у САД.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА