Најновије

РУСИЈА ОДЛИКОВАЛА КИМ ЏОНГ УНА: Ево какво је признање добио лидер Северне Кореје

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун одликован је данас руском медаљом за свој велики допринос очувању успомене на совјетске војнике, који су погинули 1945. током ослобађања Кореје.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Руски амбасадор Александар Мацегора уручио је медаљу министру спољних послова ДПРК Ри Јонг Хоу на церемонији у Конгресној палати Мансудае у Пјонгјангу.

Након церемоније, руски амбасадор и севернокорејски министар спољних послова имали су кратак разговор којим су потврдили "посвећеност наставку активних напора на доследној примени споразума који су у априлу 2019. у Владивостоку постигли челници две земље, а који су усмерени развијању и јачању вишеструке руско-корејске сарадње.

Према саопштењу руске амбасаде, у Северној Кореји постоји 11 масовних гробница и 345 појединачних гробова где је сахрањено 1.375 совјетских војника. Више од 4.700 совјетских војника умрло је у борбама за ослобађање Кореје 1945.

Један од главних оријентира у Пјонгјангу је Споменик ослобођења, посвећен совјетским војницима који су погинули у биткама за ослобођење Кореје од јапанске окупације 1945. године.

Прочитајте ОВДЕ како је Кина открила паклени план Запада.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА