Најновије

КОРОНА У ХРВАТСКУ СТИГЛА 2019? Докторка из Загреба открила језиве податке!

Сателитски снимци паркинга у болницама у кинеском Вухану из августа 2019. показују и до 90 одсто већи проток пацијената него што је био у исто време 2018. открило је истраживање "Harvard Medical School".

Коронавирус (Фото: РИА)

Њихови ''детективи'' су закључили да је корона вирус у Кини почео да се шири много раније од децембра, кад су Кинези и званично почели да бележе случајеве. Доказ им је и огроман број ''изгугланих'' симптома вируса на Баиду, кинеском Гуглу, током јесени.

Нешто необично се у децембру догађало и у Загребу. Докторка Љубица Лазић Вулетић, спец. породичне медицине, у неколико наврата досад проглашена најдоктором Хрватске је за чудну болест у Кини већ била чула тад, и необични симптоми код неких пацијената били су јој веома сумњиви.

- Већ крајем децембра, а поготово у јануару и фебруару, имали смо пацијенте с необичном клиничком сликом, која нам тад није била потпуно јасна - болест се манифестовала високом температуром и изразито отежаним дисањем, па и код људи који никад нису имали проблема с дисањем. Било је више упала плућа него иначе, и ти су се респираторни ефекти више компликовали, све је било необично - каже др Вулетић, данас уверена да заправо била реч о Ковид-19.

Необични су се симптоми, додаје, појављивали углавном код људи у доби од 40 до 50 година, али је било и неколико случајева код деце. Отежано дисање могуће је и код грипа, каже, али је веома необично било то што је део људи с тим симптомима био вакцинисан против грипа.

У мојој амбуланти су била три тежа случаја, препорука је била да се хоспитализују, али људи су то одбили. Њихово лечење је на крају трајало три, чак четири недеље, што је било необично. Пратили смо шта се догађа у Кини, али нисмо очекивали да ће вирус доћи до нас - закључује др Лазић Вулетић, уз напомену како ће серолошка тестирања опште популације показати колико је људи прележало Цовид-19 а да то није нити знало.

Истраживање спроводи Хрватски завод за јавно здравље и засад се показује да је у контакту с корона вирусом било око 80.000 Хрвата.

- Наша Цовид амбуланта је радила даноноћно, сами смо међусобно договарали дежурства и дежурали су сви - млађи и старији, дух повезаности био је велик и сви смо били једнаки - каже докторка.

Пронађен доказ да је корона настала вештачки, више о томе ОВДЕ!

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА