Најновије

ВУЧИЋ: Нема разлике између ЕУ и Америке! И једни и други ће тражити признање независности Косова!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да можемо очекивати постављање ултиматума када је реч о Косову и Метохији.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Али плашим се да нам избори нису сјајни. Само гледам то јуначење, како ће сви све да сачувају, како ће наша војска и полиција да царују. Ништа није дивно. Наш је посао да бринемо о Косову да чувамо људе. Да инвестирамо у здравство и школство - истакао је Вучић.

Он је рекао да треба границу да држимо отвореном, те да се врши кампања против српског отпризавања Косова.

- Имамо списак лепих жеља неоговорних политичара. Косово је њихово чедо, које је сада непослушно. Они знају ко су родитељи те творевине и знају и да када их мало грде да ће суштински бити на њиховој страни - објаснио је Вучић и додао да ће Мирослав Лајчак доћи одмах после избора у Србију.

Упитан да ли можемо да очекујемо решење косовског проблема пре америчких избора, председник је одговорио да наслућује да је ту борба ко ће да води главну реч.

Истакао је да не постоји суштинске разлике у решењу које ће да предложе и једна и друга страна.

- И једни и други ће да траже независност Косова. Ми ћемо да прихватимо разговоре са Европом. То нам неће помоћи ништа. Помоћи ће нам наша снага и јединство, јер је зато важно да што више људи изађе на изборе - каже Вучић и додаје да је обједињење и снага важна да бисмо могли тим изазовима да одолимо заједно.

Вучић објашњава да данас имамо дест пута снажнију војску, те да је то народ подигао.

- Ви све разумете, само се правите да не разумете. Сви све знају у каквој смо ми позицији. Ви то и без мојих речи све знате. Ми волимо да се правимо наивни јер нам тако одговара.

Боримо се за сваку кућу

Председник је рекао да је наша платформа за преговоре да се боримо за сваку кућу на Косову и Метохији, те да ћемо то радити на исти начин као и претходних осам година.

- Нама једна Немачка запошљава велики број људи овде. Успели смо да будемо шампиони по броју страних директних инвестиција. То смо све успели водећи такву политку. Биће нам теже у будућности, зато сам тражио подршку народа - објаснио је.

Он каже да је подршка народа важна и тог 21. јуна због питања Косова.

- Косово је део Србије, то пише у нашој платформи, али у платформи Америке и Немачке пише да је Косово независно. Они неће да се налазимо на пола пута, већ хоће да Србија не добије ништа - истакао је Вучић.

О предлогу да се формира Заједница срспких општина каже:

- Ја сам им то предлагао, а они кажу да Албанци то неће да чују, да имају унутрашњих проблема, а ја им кажем, шта то мене брига - истакао је председник и додао да не верује онима који седам година нису испунили ниједну тачку.

Он је још једном истакао да мора да обезбеди мир у земљи и региону.

- Тачи је прво рекао да ће укинути таксе за седам дана. Две године је било потребно. Да не одемо на преговоре били бисмо изоловани као земља. Водићу земљу у сигурну луку не бежећи од разговора и у њих ћемо ући добре воље - објаснио је Вучић.

Он је објаснио да нико у Америци неће прихватити независност Косова, рекао је Вучић.

- Ми се налазимо на европском путу. Имамо сјајне односе са Русијом и Кином. Биће много тога и ја нећу да вам откривам. Мораће ЕУ и Америка да нам понуде озбиљне и важне ствари - рекао је Вучић.

Вучић је објаснио да Лавров не долази за изборе како би га подржао.

Прочитајте ОВДЕ која је Вучићева изјава постала хит на интернету.

Извор: ТВ Прва/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА