Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЈУЋИ ВИДЕО) ФЛОЈДУ ЈЕ УРАЂЕНА ОБДУКЦИЈА, ИСПЛИВАЛИ СУ ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ: У целом свету на тренутак настао је мук!

Афроамериканац Џорџ Флојд преминуо је од последица гушења, потврдила је аутопсија, чије су резултате вечерас објавили амерички медији. Реч је о насилној смрти, додају медији на основу извештаја са обдукције.

Џорџ Флојд (Фото: Јутјуб)

Обдукцију је наложила Флојдова породица.

- Константни притисак на десној страни каротидне артерије ометао је проток крви до мозга, а тежина на леђима обуставила му је дисање - навео је адвокат његове породице.

Подсетимо, Флојд је убијен у понедељак, 25. маја, у Минесоти. Он је тог дана хтео да купи цигарете у локалној продавници и продавцу је за њих дао новчаницу од 20 долара. Продавцу се новчаница учинила сумњивом, односно лажном, па је позвао полицију.

На лице места дошла су четири полицајца који су Флојда затекли како седи у колима "под дејством" неке супстанце која се не именује, вероватно алкохола. Тако су барем полицајци навели у извештају. Информације о хапшењу су контрадикторне.

Полицајци тврде да се опирао хапшењу и да су га на силу извели из аутомобила и одвели до полицијских кола. Неки очевици тврде да нису видели то опирање, што поткрепљују видео-снимцима. Из кола га је коначно извукао полицајац Томас Куниг (у првој верзији текста писало је Дерек Шовин, што су касније објављени снимци демантовали).

Флојд је имао кардиолошких проблема и висок притисак. Док је лежао физички онемогућен да се помери, Шовин му је коленом притиснуо врат и у том положају Флојд је провео готово девет минута. Флојд је запомагао да га пусте јер не може да дише, потврдио је да ће ући у кола ако буде могао да се помера, молио је полицајце да га не убију и дозивао маму.

После шест минута престао је да се опире у потпуности и да даје глас од себе. Полицајци су га држали у том положају наредна три минута, упркос протестима окупљених грађана који су све снимали мобилним телефонима.

Када су неки од грађана посумњали да му није добро и тражили да му полицајци опипају пулс, ови су то урадили и како пулса није било, позвали су хитну помоћ. Хитна помоћ га је безуспешно реанимирала и одвезла у болницу, где је сат времена касније проглашен мртвим.

Широм САД избили су, после Флојдове смрти, избили масовни протести који су се веома брзо претворили у вандализам и пљачку.

Путинова војска извела специјалну акцију против терориста! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА