Најновије

МИТРОПОЛИТ САСЛУШАВАН ЗБОГ ЛИТИЈА: Милогорци Амфилохија задржали шест сати, а потом против њега поднели кривичну пријаву (ВИДЕО)

Црногорски тужилац Никола Боричић поднео је кривичну пријаву против митрополита Амфилохија због сумње да је починио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

Митрополит Амфилохије (Фото: Митрополија)

Митрополит црногорско приморски Амфилохије изашао је из зграде Центра безбедности Подгорица, у којој је био задржан пуних шест сати.

Браниоци митрополита, адвокати Божо Милоњић и Драган Шоћ казали су да је та пријава неодржива и да у поступању митрополита нема емелемата кривичног дела.

Из Управе полиције саопштено је да је против Амфилохија поднета кривична пријава због сумње да је починио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

"Он је ово дело, сумња се, починио на начин што је организовао јавно окупљање у покрету којем је по проценама полиције присуствовало око 8.000 грађана што је супротно мери Министарства здравља о дозвољеном броју грађана на јавним окупљањима. Осим тога, против њега је поднета и прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама", саопштено је из Управе полиције.

Митрополит МЦП позван је у полицију како би, у својству грађанина дао изјаву због синоћње литије улицама Подгорице. 

Док је митрополит Амфилохије био на саслушању испред зграде подгоричке полиције окупило се двадесетак свештеника и монахиња, као и неколико грађана на платоу у знак подршке.

Полиција је свештенике и окупљене грађане упозорила да морају се разиђу, јер јавно окупљање није пријављено и не може му присуствовати више од 20 особа.

Након скандирања "пустите владику" из зграде ЦБ-а изашао је један од митрополитових правних заступника, адвокат Божо Милоњић.

Он је окупљенима пренео поруку митрополита - да поштују наребду полиције, направе дистанцу и не скандирају.

Свештенство и окупљени грађани раздвојили су се у мање групе.

Амфилохију је јутрос у Цетињском манастиру уручен позив у коме је писало да је потребно од њега прикупити обавештења у својству грађанина.

Шешељ најавио потпуно неочекиван политички потез. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА