Најновије

ДАЧИЋ: Није на ЕУ да унапред одређује исход!

Лидер Социјалистичке партије Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је да то што је Мирослав Лајчак, специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, има и позитивне и негативне стране.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је нагласио да је за Србију на наредном периоду од виталног, кључног значаја дијалог са Приштином, као и да је позитивно што Лајчак добро познаје ситуацију и што долази из земље (Словачка) која није признала независност Косова, каже Дачић.

Позитивно је то што добро познаје ситуацију и што долази из земље (Словачка) која није признала независност Косова, каже Дачић.

- Са друге стране то је и хендикеп за нас зато што мора да се доказује да није баш наклоњен превише тој опцији. Он сада даје изјаве да решење дијалога мора да буде у складу са европским вредностима и да нема размене територија. Мораћу да га зовем и пријатељски да му кажем да то није његова компетенција. Није на њима да одређују шта ће бити резултат дијалога - навео је Дачић.

Министар је упитао шта значи то да нема промене граница, о чему ће се онда разговарати, које ће решење да предложе?

- Ако кажу нема промене границе, онда нема ни промене границе Србије. Пошто ми то не прихватамо, а ово друго не прихвата Приштина, онда да видимо шта је компромис - рекао је Дачић.

Он је нагласио да је нереално очекивати да ће Србија прихватити независност Косова, због "шарених лажа" и обећања да ће у наредним деценијама постати члан ЕУ.

- Они могу да причају шта хоће, али одлуку о томе да ли смо сагласни или не доноси Србија. Зато је важно да Србија буде политички стабилна и да избори протекну у демократској атмосфери - рекао је Дачић.

Дачић је говорећи о Социјалистичкоју партији Србије и предстојећим изборима, рекао да је у политичка кампања била у другом плану због борбе против короне.

- Избори су близу, политичке активности се завршавају 18. јуна, такође се већа пажња посвећује медијима, интернету, док су раније то били скупови - рекао је Дачић.

Како каже, они имају традицију, као и да су основне одреднице његове странке јасне и познате.

Прочитајте ОВДЕ   шта о свему каже Вучић.

Извор: novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА