Најновије

И ВЕЧЕРАС СВИ НА УЛИЦЕ: Тражимо податке о свим ухапшенима на протесту!

Већ пети дан грађани протестују тражећи да не буду понижавани режимским лажима и ограничавањем основних грађанских слобода. Злоупотреба епидемије је кап која је прелила чашу, наводи се у саопштењу Савеза за Србију.

Савез за Србију (Фото: Јутјуб)

Из поменутих разлога опозиција инсистира на хитном испуњењу захтева, који би обезбедили заштиту здравља грађана и њиховог достојанства.

„Још једном тражимо хитно пуштање неоправдано ухапшених грађана. Тражимо податке о свим ухапшеним како би могли добити адекватну правну заштиту. Тражимо информације о стању свих повређених. Тражимо хитно именовање новог,  деполитизованог Кризног штаба, коме ће људи веровати“, наводи се у саопштењу СЗС.

Додаје се да је актуелни Кризни штаб због дириговања његовим одлукама, од стране Александра Вучића, изгубио је поверење и многи његови чланови морају да кривично одговарају.

„Понављамо захтев за одговорност полицијских функционера, жандармеријских и других руководилаца, који су применили бруталну силу над грађанима који су исказали свој револт због због незадовољства са стањем у држави. Извештавање РТС о захтевима и протестима побуњених грађана мора бити објективно, истинито и благовремено. Ми ћемо, као и до сада,  и данас бити са грађанима на протестима  и инсистирати на испуњавању ових захтева“, закључује се у саопштењу.

Ово су земље које ће прве примити вакцину против корона вируса! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА