Најновије

АМЕРИКА ДОБИЈА МОЋНОГ САВЕЗНИКА У БОРБИ ЗА ОСВАЈАЊЕ СВЕМИРА: Прикључили су се НАСА-ином програму за колонизовање Месеца!

Америчка свемирска агенција НАСА објавила је како се јапанска влада одлучила прикључити њеном програму по питању јединог Земљиног природног сателита – Месеца.

Мотор НАСА-ине ракете за Месец (Фото: nasa.gov)

Јапанска је влада потписала декларацију о сарадњи у програму освајања Месеца. Тиме се подразумева како ће Јапан суделовати у изградњи станице Гејтвај (Gateway, срп. Двери) у Месечевој орбити, слању мисија на Месец у 2024. години и даљој сарадњи са САД-ом на Међународној месечевој свемирској станици.

У НАСА-и су такође рекли како споменути амерички програм, под називом “Артемида“, укључује и слање прве жене-астронаута на Месечеву површину 2024. године. Очекује се да та мисија омогући и слање људи на планету Марс.

Овај амерички програм јасна је назнака америчке жеље за задржавањем доминације у свемирском пространству у односу на своја два главна конкурента – Русију и Кину. И док се о руским намерама сличнога типа ништа не чује, Кина је је још 2016. г. службено дала до знања о старту њеног пројекта првог лета са људском посадом на Месец.

Трка за „освајање“ Месеца очигледно је почела, а ово је тек почетак.

Руски напредни радарски систем Монолит-Б стигао у Сирију! Више о томе ОВДЕ!

Извор: geopolitika.news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА