Најновије

ТАЧИ ЗАВРШИО САСЛУШАЊЕ! Терориста ОВК проговорио о питањима судије, а онда поменуо "Жуту кућу"

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи изјавио је вечерас да је завршио саслушавање у Специјалном тужилаштву у Хагу након четири дана, јавља Кљан Косова.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

- Након што сам завршио са сведочењем, веома сам задовољан што сам четири дана заредом имао прилику да дам објашњења о свим питањима која се тичу моје активности током рата и мојих напора за мир и напредак - рекао је Тачи, преноси Косово онлајн.

Специјално тужилаштво у Хагу објавило је 24. јуна оптужницу, која је суду поднета два месеца раније, којом се Тачи, као и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи и друга лица терете за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање лица, прогон и мучење.

Рат ОВК био праведан рат за слободу Косова

- Сада је на тужиоцу и судији да пресуде о мом сведочењу. Верујем да ћу имати праведно и непристрасно суђење о ономе што сам сведочио. Да нисам починио ниједан злочин и да је рат ОВК био праведан рат за слободу Косова  - рекао је он.

На питање новинара да ли га је тужилац питао у вези са наводима Дика Мартија о "Жутој кући", Тачи је рекао да није био упитан о томе.

- Вечерас немам право да говорим о било каквим информацијама које се тичу мог сведочења које је трајало четири дана. Међутим, у вези с вашим питањем, могу потврдити да ме ни у једном случају нису питали о тврдњама Дика Мартија - рекао је Тачи.

У оптужници се наводи да Тачи, Весељи и други осумњичени из оптужнице сносе кривичну одговорност за скоро 100 убистава.

Дрон самоубица се појавио ниоткуда и експлодираo! Више о томе ОВДЕ .

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА