Најновије

БАЈДЕН ОБАВЕШТЕН: "Русија, Кина и други ривали подривају изборе у Америци"

Демократски кандидат за председника САД, Џо Бајден, каже да је почео да добија извештаје обавештајних служби и упозорио да Русија, Кина и други ривали покушавају да подрију предстојеће председничке изборе у Сједињеним Државама, преноси АП.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

На виртуелном прикупљању средстава са око 200 званица, демократски председнички кандидат је потврдио да је почео да прима поверљиве извештаје америчких обавештајних служби.

Бајден, бивши потпредседник САД, раније је изјавио да је примао извештаје америчких обавештајних служби, у којима је било наведено да су талибанима у Авганистану Руси нудили награде за убиство америчких војника.

Он је новинарима саопштио да је ове извештаје престао да добија 30. јуна, али да би могао да их затражи.

Међутим, Бајден је сада потврдио да је почео да добија извештаје који говоре у прилог томе да Руси и даље раде на дестабилизацији предстојећих избора у САД, као и да у овом процесу учествују и Кина и други амерички ривали.

Бела кућа и Савет за националну безбедност нису одмах били доступни за коментар на Бајденову изјаву, као ни портпарол овог председничког кандидата.

Америчке обавештајне службе наводе да је 2016. године Русија интервенисала на председничким изборима у овој земљи у корист победе Доналда Трампа, а званичници су упозорили да и на овогодишњим изборима опасност од страног мешања још постоји.

Током свог мандата, Трамп је доводио у питање закључке америчких обавештајних служби, одбацујући ове оптужбе као нетачне.

Бајден је добијао извештаје обавештајних служби као потпредседник САД, а новинарима је рекао да је ове извештаје престао да добија од 30. јуна. Он је рекао да Трампова администрација није пружила на увид поверљиве извештаје кандидатима највећих партија, као што је то обичај.

Прочитајте ОВДЕ  још један приказ супериорног С-500.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА