Најновије

ШОК БОМБЕ, СУЗАВАЦ И ЖЕСТОКИ ОКРШАЈИ: Трамп је послао федералне агенте у Портланд и ствари су се отеле контроли!

Једна особа је избодена у центру Портланда рано у суботу ујутро, саопштила је полиција, након још једне ноћи жестоких протеста.

Хаос у Портланду (Фото: Јутјуб)

Портланд полицијски биро (ППБ) рекао је да се испред савезне зграде суда појавила гомила људи, која је испрва мирно слушала говорнике.

Међутим, увече је сукоб ескалирао.

Потом је полиција "покушала да растера гомилу користећи разне муниције", наводи се у саопштењу.

Федерални агенти су бацали сузавац и шок бомбе иза тешке металне ограде постављене као барикада између зграде суда и демонстраната.

Пре него што је сузавц бачен, екипа СиЕнЕн известила је да су протести били мирни и да је маса мирољубивих демонстраната скандирала „Животи црнаца су важни" и махала осветљеним екранима телефона док су слушали говоре. Није било јасно да ли је полиција или нека федерална агенција активирала први сузавац и због чега.

Стотине људи остало је уз ограду покушавајући да је повуче или пређе преко ње, док су неки покушали да пресеку ограду електричним алатима, саопштио је ППБ. Људи у гомили били су наоружани гас маскама, штитницима, апаратима за распршивање лишћа, електричним алатима, ватрометом и ласерима, каже се у саопштењу ППБ-а.

Демонстранти су палили разне објекте на улицама.

Последњи протест је био масовнији од претходних и на њему је било више различитих група људи који су пружили подршку покрету "Животи црнаца су важни". Међу њима су били и војни ветерани, међу којима и особе са инвалидитетом, удружење мајки, медицински радници у униформама, адвокати,...

Ветерани су формирали посебан покрет "Зид ветерана" са циљем да бране људе, саопштили су на Твитеру.

У Портланду и даље трају протести и више од 50 дана од смрти Џорџа Флојда, кога је убио полицајац у Минеаполису. У току протеста је дошло до протеста и једна особа је одведена у болницу, док је осумњичени приведен.

Председник Доналд Трамп рекао је да су федерални службеници послати у град како би заштитили савезну имовину, али демонстранти и локални челници оштро су се противили њиховом присуству.

Ветерани су се супротставили Трампу, рекавши да је његово наређење незаконито и питали федералне агенте да ли знају да су дали заклетву да бране народ.

Прочитајте ОВДЕ   какав то колапс прети Америци.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА