Најновије

ВУЧИЋЕВА ЛАЖ: СНС нема 2 милиона гласова!

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић поново је ухваћен у лажи, рекавши у изборној ноћи да је СНС освојила више од два милиона гласова. Истина је да је владајућа остранка упркос силним притисцима на бираче, претње, уцене, страховладу, по званичним подацима Републичке изборне комисије на крају освојила - 1.953.705 гласова.

СНС нема 2 милиона гласова (Фото: Јутјуб)

Знамо да Вучић воли да се "фрља" бројкама, па је и сада изгубио ових 46.395 гласова? Намерно? Тешко. Мада је председник Србије навикао да олако приликом избора, додаје по 100.000, 200.000, 300.000 људи који гласају за СНС... И да му се (још) гледа кроз прсте, а народ верује.   

- Даме и господо, драги пријатељи, поштовани грађани, у политици сам дуго али наравно никада овакав тренутак нисам доживео. Вечерас смо добили огромно поверење народа, највеће икада у Србији у условима када је мало ко веровао у то. Ми смо вечерас на нешто мање од 3 милиона људи који су изашли на изборе, као листа број један добили више од 2 милиона гласова, што је апсолутни рекорд - рекао је Вучић 21. јуна увече. 

На основу стопроцентног обрађеног изборног материјала, од укупног броја бирача са правом гласа (6.583.665), гласало је 48,9 одсто, а Српска напредна странка освојила је 60.6 одсто гласова, што је укупно 1.953.705 гласова.

Стање око уласка у парламент није се променило, па ће тако у Скупштини осим владајуће коалиција СНС и СПС бити још Српски патриотски савез Александра Шапића.

Које су најновије мере које је Вучић најавио прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА