Најновије

СЕВАЈУ ВАРНИЦЕ У СЗС: Сукоб Бошка и Ђиласа због вакцина?

Покрет Двери није потписао апел Европској комисији за добијање “европске вакцине” против коронавируса, коју је инцирала удружена српска опозиција на челу са Савезом за Србију. Како сазнаје Нова.рс из извора блиских СзС, овим поводом дошло је до расправе између Бошка Обрадовића, лидера Двери, и Драгана Ђиласа, председника Странке слободе и правде, чија је партија једна од инцијатора апела.

Савез за Србију (Фото: Јутјуб)

Поред ССП, поменути апел су потписале и Демократска странка, Народна странка, Покрет за преокрет, Грађанска платформа, Покрет слободна Србија, “Не давимо Београд”, Државотворни покрет Србије и Удружени синдикати Србије Слога.

На наше питање због чега је дошло до сукоба са Ђиласом, Обрадовић је рекао да Двери деле бројне ставове са остатком опозиције, али да ипак постоје теме по којима се разликују.

“Једна од њих је управо набавка нових вакцина против коронавируса. Ми ту имамо један знатно уздржанији став од остатка и власти и опозиције. Није било никаквог сукоба, изузев ако се под тим рачуна сукоб мишљења, што је нормална и уобичајена ствар у демократији. Ми сматрамо да грађани Србије не би смели да буду заморчићи било каквих нових вакцина, било да оне долазе из Кине или Европске уније. У том смислу, сматрамо да треба отворити широку јавну расправу какве су нам вакцине потребне, да ли имамо националну референтну лабараторију која може да провери њихову исправност и здравствену безбедност”, истакао је Обрадовић.

Лидер Двери је истакао да га посебно брине искуство од пре 10 година и чињеница да је епидемиолог Предраг Кон био на челу Кризног штаба који се борио са епидемијом свињског грипа.

“Тад је набављено више милиона вакцина, што је касније довело до истраге, а већина тих вакцина на крају нису ни употребљене. Много је контроверзних питања који траже одговоре у вези са овом епидемијом, сматрамо да грађани морају да имају слободу избора и нико не би смео да буде присилно вакцинисан, нити кажњаван уколико то не жели”, истиче Обрадовић, наглашавајући да Двери нису “антиваксери”.

“Ми сматрамо да је имунизација здравствена тековина која је итекако била успешна и много помогла против заразних болести. Ипак, последњих неколико година смо, од једне обавезне вакцине, дошли до двадесет и једне. Многе од њих су непознатог порекла и квалитета, што је изазвало озбиљне сумње код грађана Србије. Мислим да о томе не треба да одлучују политичари, већ медицинска струка, мимо овог компромитованог и режимског Кризног штаба”, истакао је лидер Двери.

Интервју са Бошком Обрадовићем, у ком ће лидер Двери говорити о односима унутар опозиције, Савезу за Србију, будућности Двери, преговорима Београда и Приштине, као и својим политичким успесима и грешкама, читајте сутра на порталу Нова.рс!

Американци надгледали Црно море, а онда уследио одговор Сухоја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА