Најновије

НЕМЦИ РУСИМА ПОСЛАЛИ РАДИОАКТИВНИ ХЕЛИКОПТЕР: Ево колико сличних пошиљака је пресрела руска царина!

Цариници у највећем руском лучком граду, Владивостоку, запленили су цивилни хеликоптер из Немачке, који је имао 55 пута више од дозвољеног нивоа радијације, потврдила је портпаролка градске царинске службе у изјави у уторак.

Хеликоптер (Фото: Јутјуб)

"Цивилни хеликоптер Бо 105 са 55 пута већим дозвољеним нивоима радијације открили су цариници на контролном пункту у Владивостоку. Опасно радиоактивно постројење стигло је из Немачке у контејнеру за руску компанију ", рекла је новинарима Азиа Бережнаја.

Према речима Максима Шестернина, шефа регионалног одељења за царинску контролу радиоактивних материјала, инспекција хеликоптера читала је више од пет микросиверти на сат.

„Извори зрачења су поклопац мењача и поклопац мењача на задњем ротору. Све информације су прослеђене Одбору за санитарни надзор Роспотребнадзор-ове подружнице Приморског територијалног огранка Роспотребнадзор-а, "рекао је Шестернин и додао да ће пошиљка бити подложна враћању.

Од почетка 2020. године цариници у Владивостоку идентификовали су 14 засебних објеката за Русију који су премашили дозвољени ниво радијације.

Прочитајте ОВДЕ   какав су то ултиматум Кинези поставили Америма.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА