Најновије

ЧИМ ЈЕ СРБИЈА УЗЕЛА КИНСКЕ ДРОНОВЕ, Амери наоружали Албанце беспилотним летелицама Пума! Ово није случајно, а ни наивно! (ВИДЕО)

Армијска Команда за уговарање САД објавила је 31. јула захтев за набавку беспилотних летелица Пума и припадајућег софтвера за Министарство одбране Албаније као крајњег корисника.

Пума (Фото: Јутјуб)

Како пише портал Тангосикс, очекује се да ће уговор бити додељен америцкој компанији АероВиронмент (АВ) из Калифорније, која је производач беспилотног система Пума и која се пре свега бави конструисањем и производњом разлицитих беспилотних система.

Споразум би требало да се постигне до 30. децембра ове године а испоруке захтеване опреме албанским Оружаним снагама биле би завршене у року од 24 месеца, односно до краја 2022. године.

Оружане снаге Албаније биће тако опремљене са шест малих беспилотних система Пума, три дата линк система, резервним деловима, софтвером и имале би двогодишњу логистицку подршку.

Овај мали беспилотни систем се напаја батеријом и лансира из руке, а примарно је намењен за задатке прикупљања обавештајних података, осматрања, извиђања и откривања циљева.

Може се такоде користити за процену резултата борбених дејстава, поморску патролу, трагање и спасавање и задатке борбе против кријумцарења наркотика.

Албанија ће вероватно добити беспилотни систем у најновијем производном стандарду треће генерације „Блоцк ИИИ" који је у потпуности водоотпоран и опремљен моћном опремом.

Након што је имао први лет 2007. године, систем РQ-20 је вец произведен у преко 1000 примерака и тренутно је у разлицитим варијантама у служби америцке војске као и у Белгији, Египту, Естонији, Немацкој, Летонији и Уједињеном Краљевству, наводи Тангосикс.

Снимак пресретања америчких авиона изнад Црног мора погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА