Најновије

ХРВАТИ НАПУНИЛИ ГАЋЕ ЗБОГ СРПСКОГ НАОРУЖАЊА! Моћни арсенал наше војске изазвао панику у комшилуку

Како пише Вечерњи лист, Србија убедљиво предњачи у опремању своје војске, те да је само прошле године повећала улагања у војну индустрију за трећину.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Иако је опремање оружаних снага у току и у осталим државама у регији, Србија, која је само прошле године повећала улагања у војну индустрију за трећину, уверљиво предњачи. Наоружање се углавном купује од Русије, Белорусије и Кине. Србија је модернизирала авионе, од Русије и Белорусије добила донацију од 10 ловаца МИГ-29. Купила је и састав дронова, пет хеликоптера, оклопна возила, најавила куповину 20 бомбардера…, пишу хрватски медији.

А шта их то толико плаши? 

Кинески ПВО систем

Наша земља купила је моћни кинески ПВО систем домета до 100 километара. Војска Србије ускоро ће бити јача за моћни кинески ПВО систем ФК-3, чије ракете имају домет до сто километара!

"Лазар 3" је наше чудо

Лазар 3 може бити опремљен различитим врстама наоружања попут даљински управљаном борбеном станицом са митраљезом од 12.7 мм М-15 и куполом са топом 30 мм, што му омогућава дејства по циљевима на земљи и хеликоптерима и беспилотним летилицама.

6 нових беспилотних летелица!

Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана однедавно је ојачано набавком шест беспилотних летелица, односно даљинско пилотираних ваздухоплова ЦХ-92А и ласерски вођеним авио-бомбама из Народне Републике Кине.

Ракетни лансер ЛРСВМ М18 „Огањ“

Увођењем у наоружање Војске Србије модуларног самоходног вишецевног ракетног лансера ЛРСВМ М18 „Огањ“, ракетна артиљерија добиће сасвим нове могућности, какве до сада није имала.

Ангела Меркел спрема санкције Србији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА