Најновије

КАКО ЈЕ ДР КОН СВОЈОМ ИЗЈАВОМ ПОСТАО "НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ 1": Друштвене мреже горе због само једне његове речи

Знамо да нема опуштања и да морамо да поштујемо епидемиолошке мере и у наредном периоду како нам се све не би вратило као бумеранг.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Др Предраг Кон је преко ноћи за неке постао "непријатељ број 1", пошто је у жељи да се коначно изборимо са корона вирусом, те да не дозволимо још један удар, саветима и препорукама дирнуо тамо где "није смео".

- Тихо задовољство тренутном епидемиолошком сликом постоји, али далеко од тога да смо у повољној ситуацији - рекао је почетком недеље епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон.

Ту је све јасно, знамо да нема опуштања и да морамо да поштујемо епидемиолошке мере и у наредном периоду како нам се све не би вратило као бумеранг.

Ипак, оно што је "запалило" поједине грађане, посебно љубитеље спорта који су у Србији многобројни, јесте изјава др Кона да публику на утакмицама треба заувек забранити и да оно што се десило, не сме да се понови.

- Не смеју се мере попуштати као први пут. То нарочито важи за спорт и светске утакмице. Ако нема гаранције да ће се поштовати мере, по мом мишљењу, не би требало икада више да буде публике на утакмицама - рекао је Кон.

Ова изјава покренула је гомилу коментара, "јер је за наш народ", како је написала у коментару и једна госпођа, "просто незамисливо да више никада не могу да оду на спортске догађаје"

- Мислим да не треба да живимо, да будемо сви под стакленим звоном, затворимо се по кућама и вегетирамо. Дај бре човече... Ја сам се прва чувала, нисам ишла на стадионе, у клубове, кафане, па ме је заразио колега са посла. Тако да, мани нас затварања, пустите људе да живе нормално. А свако ће за себе да одлучи да ли ће, и шта да посећује - написала је у коментару читатељка која се потписала као "Изнервирана жена".

Са друге стране један младић је подржао овакво размишљање др Кона, и истакао да би се "тиме осим короне решио и проблем хулигана", написао је он.

- Др. Кон је 100 одсто у праву, друга је ствар што ми то тешко прихватамо - још један је од коментара читалаца који се потписао као Васке.

Било да поштујете мишљење епидемиолога Кона или да му се противите, морате признати да има и логичног објашњења за оно што је изјавио.

Тешко је контролисати навијаче који су жељни трибине, песме, скакања и пружања подршке свом клубу, а све то ипак доноси ризик за даље ширење корона вируса.

Економиста тврди да ће банке пропасти, где треба новац да улажете сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА