Најновије

ДОШАО ЈЕ МИЛОВ КРАЈ! Ђукановићу прети убедљив пораз

Здравко Кривокапић, угледни професор и носилац опозиционе листе "За бољу будућност" сигуран је да ће диктаторски режим Мила Ђукановића, на изборима у недељу бити поражен. Упркос застрашивању грађана, могућим покушајима да изборе покраду или пак да изазову нереде широм државе.

Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

- Све истраживања у која је наша коалиција имала увид показивала су јасну предност опозиције. Осим тога, од прве анкете коју смо разматрали па до последње, таква опозициона предност се свакодневно увећавала. Немам ни зрнца сумње да ће се такав тренд наставити и у последња два предизборна дана и да ће опозиција остварити убедљиву победу - каже Кривокапић пред изборе у недељу.

Да ли је дошао крај три деценије дугој владавини Мила Ђукановића?

- Три деценије владавине једне партије није само срамота за моју државу, већ и за читав европски континет. Да су у оквиру ДПС били присутни све сами стручњаци и генијалци, а не махом корумпирани кадрови, неко објективан им је поручио "Њихов опстанак на власти није само политички неприхватљив већ је и неваспитан. Сам податак о дуготрајности владавине, ако му придодамо чињеницу о партијској контроли институција, које би по слову закона морале бити независне, довољно нам говори о диктаторској природи досадашњег црногорског режима и његовог шефа Мила Ђукановића. Међутим, од почетка године на сцену је ступила нова друштвена већина, која је противна режиму и коју нико објективан не оспорава. Таква већина ће се показати и на предстојећим изборима, а Црна Гора ће први пут сменити власт на изборима.

Кривокапић је проговорио и о томе да ли се плаши предстојећих избора, због "увоза" бирача

- Методе режимских крађа и намештаљки на изборима су општепознате. У претходним годинама су показале ефикасност и постављало се питање сврсисходности учешћа опозиције на таквим унапред намештеним изборним надметањима. Но, од почетка године, уз чудесни литијски процес који је на улице извео највећи број грађана у историји наше земље, нешто значајно се променило и на том пољу. У опозиционом амбијенту влада опште уверење да режимске крађе и нерегуларности, којих ће несумњиво бити и на овим изборима, ипак неће анулирати огромну антирежимску већину, која се формирала на улицама. Осим тога, субјекти коалиције "За будућност Црне Горе" предузели су опсежне мере за спречавање режимских нерегуларности, нарочито на пољу неуставног гласања лица која живе у иностранству. Сигурни смо да ће фантомских гласача на наредним изборима бити у драстично мањем броју у односу на претходна искуства. И да ћемо убедљиво победити, без обзира на нелегуларности.

Ђукановић је добио подршку и од албанског премијера Едија Раме, који му је на српском поручио: "Хвала ти, Мило, што постојиш..."

- Порука подршке албанског премијера сликовито представља стратешку повезаност црногорског режима са албанским националним партијама. У томе не би било ничег спорног да се такав савез не гради на јасно препознатим антисрпским основама. Таква политика је накарадна и противна историјском бићу Црне Горе. Нова власт сопствене политике неће градити на основама непријатељства према било ком народу који живи у Црној Гори, а наша земља биће заједничка кућа за све њене грађане. 

О могућим нередима на сам дан избора

- Упозорења директора полиције Вељовића и специјалног државног тужиоца Катнића, који би по Уставу морали служити држави и у интересу свих грађана, видим као покушаје изборне помоћи владајућој партији који пролази кроз огромну кризу проузроковану свкодневним напуштањем чланства. Сматрам да оба наведена Ђукановићева сарадника шире драматичне и ничим утемељене информације да би припремили терен за могућа деловања након изборног неуспеха ДПС или какве гигантске режимске крађе. Без обзира на таква јавна иступања наведене господе слободноумни грађани треба да на дан, као и после избора, сачувају достојанство, смиреност и стрпљење који су их красили и током молитвених ходова. Уз уверење да изборна победа мора бити очувана. 

Скандал епских размера пред изборе. Због тробојки хапсе, Шиптаре полиција не дира! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА