Најновије

ХАОС У ПОРТЛАНДУ: Сукоби између Трампових присталице и демонстраната, чула се пуцњава, један човек убијен (ВИДЕО)

Једна особа убијена је из ватреног оружја током сукоба који су на улицама америчког града Портланда синоћ избили између присталица председника САД Доналда Трампа и демонстраната из редова покрета "Животи Црнаца су важни".

Портланд (Фото: Јутјуб)

До конфронтације и физичких сукоба између демонстраната и Трампових присталица, који су се кретали у колони од око 600 возила, дошло је у центру града, а још није јасно да ли је убиство директно повезано са тим, наводи АП.

Међутим, по речима једног фоторепортера те агенције, на лицу места непосредно пре убиства су се чула три пуцња из ватреног оружја, а потом су припадници полицијске медицинске службе виђени како збрињавају једног рањеног човека, за којег се чинило да је белац.

Тај човек је, како тврди фоторепортер, носио капу са обележјима једне десничарске организације чији су се чланови у прошлости у више наврата сукобљавали са демонстантима у Портланду.

Полиција је саопштила да је по доласку медицинске екипе установљено да је мушкарац, који је био рањен у груди, преминуо.

Свакодневни протести у Портланду, изазвани убиством Афроамериканца Џоржа Флојда у Минеаполису, трају више од три месеца.

Прочитајте ОВДЕ   све о нередима у Шведској.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА