Најновије

Постоје 2 могућа сценарија након данашњих избора у Црној Гори!

Дан за гласање у Црној Гори је стигао, тренутак одлуке. ДПС Мила Ђукановића са једне стране, опозиција са друге. Срби излазе на три листе, али чини се да их повезује нешто велико, веће од власти, бављења политиком и управљања земљом - светиње за које се народ у литијама непрестано бори. После ових избора велико је питање како ће Црна Гора наступати у спољнополитичким односима, пре свега са Србијом, али ништа мање битно је и питање сарадње са Русијом, одакле долази велики капитал и чији туристи су до сада, поред српских, чинили окосницу главне привредне гране ове земље

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Новинар портала Балканист и Ин4с Игор Дамјановић прокоментарисао је шта ће се догодити у уколико победи ДПС, а каква судбина чека Црну Гору уколико победу на изборима однесе опозиција.

Победа ДПС значи победу клана Мила Ђукановића

- Уколико и после данашњих парламентарних избора на власти остане режим Мила Ђукановића Црна Гора ће остати заробљена држава чији ће комплетан друштвено-политички и економски систем бити подређен интересима клана Мила Ђукановића.

Такође, имајући у виду изјаву Тање Спичановић, заменице градоначелника Бара и кандидата ДПС за посланика да су Русија и Србија џелати Црне Горе Мило Ђукановић је јасно демонстрирао да ће у случају његове победе на данашњим изборима непријатељство према Русији и Србији бити један од главних вектора спољне поли8тике државе Црне Горе. Оно што је посебно поразно је да је Спичановићева заменик градоначелника града кога у нормалним условима посети више од 100.000 туриста из Русије и Србије, а десетине хиљада руских и српских грађана имају некретнине на територији барске општине - рекао је Дамјановић.

А ако победи опозиција...

- Уколико победи опозиција очекујем да ће спласнути тензије, да ће се смањити сукоби и поделе, створити услови за економски опоравак државе и поправити односи са Србијом. То је веома битно, нормализација односа са Србијом у случају победе опозиције - додао је Дамјановић.

Када је у питању очување српских светиња за које верујући народ изгара већ месецима познати новинар каже да је снага људи који бране богомоље јача од било које власти.

- Светиње ће се сачувати и без победе опозиције. Народ има довољно снаге, православних верника у Ђукановића буквално и нема. Православни верници су јединствени. Светиње ће се сачувати и оне представљају много већу вредност него што је безвредни Мило Ђукановић и његова безвредна власт - констатује саговорник.

После овога, јасно је колико су важни данашњи избори у Црној Гори. Грађани те земље имају прилику да изаберу којим путем ће кренути. Корени славних предака и даље не дају да се поквари однос са братском Србијом, православна вера чврсто повезује и Црногорце и Србе и Русе.

Прочитајте ОВДЕ  још детаља о изборима.

Извор: Српски телеграф/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА